avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poate un executor judecator sa vina dintr-un judet in ...
Discuție deschisă în Executare silită

poate un executor judecator sa vina dintr-un judet in altul

in cazul in care o persoana are darorii(la fisc,amenzii,etc)pe care nu le plateste la timp si nu detine nimic pe numele sau(casa,masina),fiind doar beneficiar de somaj cum se pot recupera datoriile de la ea?se poate face oprire pe somaj?poate veni un executor judecatoresc dintr-un judet sa execute in altul in cazul in care debitorul are domiciliul pe un judet si casa (care este pe numele parintilor) in alt judet?va rog raspundeti-mi,este problema unei cunostinte apropiate si vreau s-o ajut
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:38, 10 Noiembrie 2010
pai casa,daca este pe numele parintilor nu se ia in calcul..executorul are competenta limitata la circumscriptia unei curti de apel, el nu se ocupa de executari in afara cometentei sale..dar poate fi desemnat n executor din circumscriptia curtii de apel din judetul in care are domiciliul debitorul...cei de la finante pun in primul rand popriri pe conturi
Deoarece problemele unui imobil tin de competenta teritoriala a instantei competente de la locul de amplasare a imobilului, si executarea acestuia este tot de competenta unui executor competent teritorial de unde apartine imobilul.
1 Poate fii infiintata poprirea pe ajutorul de somaj.
2 In cazul in care casa de care vorbiti este proprietatea parintilor nu poate fi executata silit pentru o datorie personala a fiului.
Conform disp. art.409 (4) teza a II-a C.proc.civ., pentru acest gen de datorii, sumele cuvenite somerilor, nu pot fi urmarite.

Celelalte intrebari, raman fara obiect.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare iancu123 iancu123 daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit din 2008 colibri123 colibri123 la un imprumut nevoi personale facut in 2008 ,la care nu am garantat cu nimic,ce consecinte pot fi ,in prezent nu lucrez nicaieri si execuorul este din alt ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)