avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere reconventionala

buna ziua

sotia mea a intentat actiune destabilire a domiciliului minorului in alt oras, precum si plata pensiei alimentare.
am inaintat cerere reconventionala pentru drept vizitare, am timbrat cu 8 lei in orasul in care locuiesc, nu in orasul in care are loc procesul.
instanta mi-a cerut din nou sa timbrez actiunea, deci nu e bine.
ce pot face ? la posta nu imi primeste taxa timbru pt alta localitate.

suma de 8 lei este corecta ?
reclamanta a depus o precizare, nu trebuie sa primesc si eu o copie ?
pot reformula cererea reconventionala, cu ocazia noii timbrari ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:31, 16 Februarie 2008
Puteti sa timbrati in dimineata procesului.
Ar trebui sa primiti o copie dupa precizare.
Cererile reconvenţionale se taxează după regulile aplicabile cererii sau acţiunii principale
In speta, trebuie sa taxati la valoarea cu care a fost taxata si cererea de stabilire a domiciliului copilului. Taxa de timbru se va achita in orasul in care se judeca procesul.


multumesc.
problema este ca nu pot lipsi in timpul saptamanii de la job, asa ca trebuie sa trimit de aici, ori nu stiu suma. este totusi ridicol sa nu mi se comunice suma si sa nu pot plati in orasul meu. nu am nici o solutie ?
din cate stiu taxa de timbru se poate achita si dintr-un cont bancar (daca aveti) in contul trezoreriei al muncipiului unde se judeca cererea. puteti afla date de cont sunand la trezoreria municipiului respectiv. la dosar anexati copie dupa extrasul de cont sau ordin de plata.
Este o practica neconforma cu legea, din punctul meu de vedere. Legea nr.146/1997 prevede ca taxele judiciare de timbru se plătesc în numerar sau prin virament, în contul bugetului de stat, la unităţile trezoreriei statului sau ale Casei de Economii şi Consemnaţiuni.

Incercati la Primaria de care apartineti, unde se platesc taxele si impozitele locale.#-o

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru aandrra aandrra trebuie platita o taxa de timbru pentru a recupera taxa de poluare? daca e in contencios administrativ? (vezi toată discuția)
Taxa timbru balantajust balantajust Spuneti-mi, va rog, care este taxa de timbru pt.o cerere de interventie accesorie in interesul paratului?:sorry: (vezi toată discuția)