avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sulta

am terminat procesul de partaj luna trecuta oct. a ramas hotarare definitiva,ca eu sa-i dau sotului sulta de 44.700.nu stiu cat timp am la dispozitie pt a plati acesti bani,deoarece e o suma destul de mare.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:51, 10 Noiembrie 2010
Da este o suma mare, insa incepeti ca platiti cat puteti avand in vedere ca hotararea nu a stabilit un termen de plata.
Fostul sot poate executa hotararea in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de partaj, insa fiecare plata voluntara facuta de dvs. intrerupe acest termen si curge un altul de la data platii respective.
Daca procedeaza la executarea silita va trebui sa platiti si cheltuieilile suportate de catre el cu executarea silita.
cand are dreptul sa faca procedura executarii silite??
Oricand in decursul celor 3 ani.
Termenul de prescriptie de 3 ani incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de Mirela mir Mirela mir Buna seara! Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita badila steluta badila steluta bunaziua! s-a constatat perimarea executarii silite a unei executari infiintate din oct. 2009. luna aceasta s-a constatat perimarea executarii silite. stiu ca ... (vezi toată discuția)