avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de

Buna seara!
Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ei,pentru ca a decis sa ramana in casa,ea insa a ramas cu doi copii in intretinere si nu are posibilitate sa-i dea acesti bani. Sotul ei nu este in tara,asa ca nu i-a cerut nimic pana acum.Intrebarea mea este,,,daca dupa cei trei ani de la partaj,cand prescrie acest drept,sotul ii mai poate cere acea suma de bani de vreo forma sau daca ea mai are vreo obligatie fata de el in acest sens?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:52, 14 Septembrie 2011
Daca nu a pus in executare hotararea instantei in cei trei ani nu va mai putea solicita plata sultei, deoarece aceasta se prescrie in 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a acesteia.
Doar ca din cate stiu nu veti reusi sa vindeti imobilul decat dupa un proces destul de complicat.
Dar cati bani veti da pe avocatul care sa va castige procesul s-ar merita.Ramaneti cu suficienti bani.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu ,el n-a cerut executarea hotararii judecatoresti,iar apartamentul nu se doreste a fi vandut in viitorii ani.
Multumesc frumos pentru raspuns amandurora!
Daca inca nu a cerut...poate va cere inauntrul celor 3 ani. Orice actiune la instanta de judecata sau la executor cu privire la acest bun va intrerupe termenul de prescriptie si va incepe sa curga un altul de la inceput.
Ce s-a intamplat pe 27 martie acum 3 ani, a ramas hotararea definitiva sau ce???

Dupa 3 ani nu mai e nevoie de niciun proces, se face numai o cerere la Carte funciara sa se elimine notarea sultei (in caz ca s-a notat vreodata) pe motiv ca s-a prescris obligatia de plata.
Abia in caz de refuz al celor de la CF se ataca hotararea, dar e un proces de un termen, nu e o mare scofala si puteti nici sa nu ajungeti aici.

Alte discuții în legătură

Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj+sulta Cosmin_T Cosmin_T Ma lamuriti si e mine, va rog, la ce se refera sulta? -la cat din valoarea bunului partajabil (imobil) se poate ridica? -termenul de plata? -posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)