avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare gewerbe anmelldung in germania(PFA)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare gewerbe anmelldung in germania(PFA)

am o intrebare in legatura cu un pfa infiintat acum 2 luni in germania....si anume ....am ajuns in germania prin ,,cineva,,care mi-a gasit un loc de munca in germania...eu nestiind limba..germana.Odata ajuns acolo aflu de la acea persoana domiciliata in germania ...sas de origine ..ca trebuie sa ne faca acte ...pentru a putea lucra ...la o anumita firma....toate bune...mergem la primarie in acel oras si acel sas se ocupa pentru acte....imi declara o adresa de domiciliu...si apoi in 15 minute imi face un pfa..=.gewerbe anmelldung.toate bune mergem la lucru intr-un alt oras la vre-o 200 km..unde sunt cazat ..o luna jumatate...dupa care acest sas care primea o anumita suma de bani de la patronul la care lucram (la ora lucrata)imi spune ca pfa -ul facut de el ...nu mai este bun ...si ca urmeaza sa fim controlati de politie pentru verificare adresa de domiciliu care este inscrisa in pfa.Apoi ne spune sa ne intoarcem in romania sa ne angajam la firma sa infiintata in romania intre timp si apoi sa ne intoarcem la lucru in germania.firma acestui sas infiintata in romania incheind un contract de prestari servicii cu firma germana la care lucram. ....VA ROG SA-MI SPUNETI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ LEGAL PENTRU ...LICHIDAREA ACESTUI PFA DIN GERMANIA...NR FISCAL SI FACTURILE INCHEIATE IN NUMELE MEU DE ACEST SAS ...FIIND LA EL...EU NU AM DECAT ACTUL DE INFIINTARE A PFA-ULUI.EU NU STIU GERMANA....IAR ACEST SAS ...NU VREA SA-MI LICHIDEZE PFA...PENTRU CA EU NU AM MAI VRUT SA MA ANGAJEZ LA....FIRMA LUI DIN ROMANIA.??????/ VA MULTUMESC..EU ACUM M-AM INTORS IN ROMANIA.

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 13:04, 20 Noiembrie 2010
Sa apelati la asistenta unui avocat din Germania sau poate gasiti pe net o societate care functioneaza in Romania si in Germania.
am intrebat pe cineva care lucreaza in Germania si am primit urmatorul raspuns:

"pfa-ul se inchide la fel cum s-a deschis, la aceeasi primarie, si se completeaza un formular (Gewerbeabmeldung). Din cate m-am informat, primaria trimite decizie de radiere la finante si la camera de comert. Pfa-ul trebuie radiat cat mai urgent, pentru ca sasul sa nu faca vreo magarie, si sa apara alte probleme. In principiu (depinde de primarie, ele fiind independente) se poate radia si printr-o procura notariala, tradusa si legalizata. Dar atentie mare in cine aveti incredere, cui faceti aceasta procura. Cel mai bine e sa rezolvati problema personal. Daca ati facturat peste 7.400€ (sau altcineva in numele dvs), va trebui sa platesti impozit (16%). Nu stiu daca pfa-ul dvs are deja numar fiscal (Steuernummer). Fiecare om care lucreaza si pentru o scurta perioada, sub orice forma legala, in Germania, primeste un numar fiscal personal (Persönliche Identifikationsnummer), care nu e acelasi lucru cu numarul fiscal al pfa-ului (Steuernummer).
Si mai trebuie sa va radiati domiciliul din germania, tot la primarie.(Einwohneramt Abmeldung)".
Nu aveti nevoie sa fiti personal in Germania sau sa imputerniciti pe cineva.
Daca obtineti documentele Gewerbeabmeldung si Einwohneramtabmeldung, le puteti completa singur si semna original si fie le trimiteti prin posta, fie le dati unei persoane care le depune personal, primind si confirmarea ca au fost depuse. Fiind semnatura d-voastra in original pe aceste documente, nu este nevoie de procura pentru vreo persoana.
Insa intr-adevar trebuie sa va grabiti, altfel puteti avea greutati.

Iar daca s-au facturat din Germania atunci va poate reveni obligatia de a plati TVA in Germania (19%) daca facturarea este cu TVA. Apoi veti avea si obligatia platii unui impozit pe castig in Germania care merge de la 0% pina la 43% in functie de castigul realizat. Iar in Romania veti avea obligatia plati impozitul pe venit, respectiv diferenta fata de impozitul ce l-ati platit in Germania (acordul de evitare dubla impozitare)
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)
Permis de munca in germania? simonacojocaru simonacojocaru buna seara as avea si eu o intrebare. sotu meu lucreaza la o firma din cate stiu eu transfrontaliera care are prtenereiat firma nemtesca adica 2 ... (vezi toată discuția)
Gewerbeschein radu-deva radu-deva as vrea sa stiu ce implica un asemenea gewerbeschein (e nevoie de consilier fiscal,contabil?) si ce taxe trebuie platite! (vezi toată discuția)