Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de o mostenire. Acum un an a murit mama mea si de atunci s-au iscat discutii de la mostenire fiindca nu a lasat nimic scris. Eu si cu sora mea mai mare suntem din prima casatorie a mamei. Mai sunt 4 frati mai mici pe langa noi rezultati din concubinaj (2 din primul si inca 2 din al doilea concubinaj). In anul care a trecut mentionez ca eu am avut grija de mormantul mamei, am platit impozitul pe casa si pamant pe 2 ani si am facut doar inmormantarea cu ajutorul unei surori vitrege care dupa inmormantare s-a retras de tot si ea la restul (praznice etc).
Fratii vitregi vor sa vanda casa si au pus un pret pe ea dar eu nu vreau sa vand fiindca eu sunt singurul care poarta numele mamei iar ea a zis ca sa nu fie daramata/vanduta pe 10 ani fiindca ea a fost cea care a construit-o. Cand s-a petrecut primul concubinaj casa era deja construita. Ce drepturi au copii proveniti din concubinaj si pot sa vanda casa fara acordul meu?
Toti copii sunt mostenitori si au aceleasi drepturi, indiferent ca sunt din casatorie sau nu. Pana sa dezbateti mostenirea si sa faceti partaj nu puteti niciunii vinde vreun bun din mostenire, ci doar cota parte indiviza din mostenire, care nu poarta asupra unor bunuri determinate.
daca nu exista intelegere cu privere la deschiderea succesiunii nu ramane decat solutia instantei. de vandut nu pot sa vanda nimic din masa succesorala.
Puteti incerca actiune in instanta pe prescrierea dreptului lor de a accepta mostenirea, dar pentru asta trebuie sa vorbiti cu un avocat sa vedeti, in functie de situatia de fapt, daca s-a prescris.
Are drept de mostenire?
dddro
Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)