avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune nefacuta la timp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune nefacuta la timp

Buna ziua,

Am tot citit pe forum raspunsuri la intrebari asemanatoare cu a mea, dar nu reusesc sa ma destept prea tare :">

Dupa moartea bunicului meu (acum multi ani) s-a facut o succesiune in care s-au impartit bunurile (o casa la tara cu gradina si terenuri) cam in felul urmator: Jumatate bunicii mele vitrege si cealalata jumatate in patru (1/8 bunica vitrega, 1/8 fiul ei - facut cu bunicul meu, 1/8 fiul ei vitreg - doar al bunicului si al bunicii mele bune, 1/8 noi 3 frati (copiii ficei vitrege a bunicii, mama mea - care este decedata).

Bunica vitrega a murit acum cativa ani si nu am facut succesiune dupa ea.
Fiul ei bun sustine ca a mostenit toata partea mamei lui (1/2 + 1/8 ) si ca mai are si 1/8 partea lui initiala.
Drept urmare, ne-a ajuns la urechi ca sustine in sat ca totul este al lui si ca a inceput sa vanda din pamant cu chitante de mana (noi stam in Bucuresti si ajungem destul de rar acolo, dar vara merge tatal meu si plateste impozitele, face reparatii).
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa facem, pentru ca suntem toti foarte ocupati si nu avem nici prea multi bani. Tinem foarte mult sa ne obtinem drepturile, locul acela are o mare valoare sentimentala pentru noi.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 00:08, 5 Aprilie 2009
cred ca este cazul sa dezbateti succesiunea in instanta, cu iesire din indiviziune.
mostenirea trebuia acceptata in 6 luni de la decesul defunctului, acum riscati sa vi se invoce prescrierea dreptului la obtiune succesorala. invocati-o voi primi.

av.m.vasilescu
Intradevar trebuie sa luati initiativa. Si daca cotele pe care le-a mostenit fiul natural al bunici Dvs. vitrege sunt reale, totusi veti aparea si Dvs. in cote, si veti cere partajul, sa nu se vanda tot si sa va treziti faar nimic. Oricum la notsr nu vor putea transcrie proprietatile vandute cu chitanta de mana, noi proprietari, s-ar putea sa se trezeasca ca vor avea nevoie si de aprobarea Dvs. si a celorlati mostenitori la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre frati vitregi victoy0111 victoy0111 In casnicie a venit fiecare cu copilul la pachet. Prima care a decedat este mama mamei mele. Nu s-a facut succesiunea dupa aceasta, La 8 ani dupa, a decedat si ... (vezi toată discuția)
bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Bunica vrea să îmi vândă apartamentul pe care în deținea împreună cu soțul său, în prezent decedat. cum se poate face acest lucru, ținând cont că nu s-au dezbătut succesiunile? Alexro2410 Alexro2410 Buna seara, Am si eu urmatoarea situație: Familia era formata din: Bunica Bunic vitreg (decedat anul curent) Tata (decedat anul curent) Unchi vitreg ... (vezi toată discuția)