avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica vrea să îmi vândă apartamentul pe care în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica vrea să îmi vândă apartamentul pe care în deținea împreună cu soțul său, în prezent decedat. Cum se poate face acest lucru, ținând cont că nu s-au dezbătut succesiunile?

Buna seara,

Am si eu urmatoarea situație:

Familia era formata din:
Bunica
Bunic vitreg (decedat anul curent)
Tata (decedat anul curent)
Unchi vitreg (fiul bunicului)
Eu (nepot)

Bunica era casatorita cu bunicul vitreg din 1989. In 2008 a cumparat un apartament in nume propriu (doar numele ei pe contract).

Nu am facut succesiune nici dupa tata, nici dupa bunic.

Poate bunica sa imi vanda apartamentul?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexro2410 , utilizator 20:29, 31 Decembrie 2018
Buna seara,
Poate sa va vanda cota ei dupa dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului.
Poate sa va vândă, dar după ce dezbateti succesiunea după bunic și tata și numai împreună cu unchiul.
Ambii o sa va vândă, pentru că ambii sunt moștenitori.
Dacă tata a murit ultimul, va moșteni și mama dvs, ca sotie supraviețuitoare. Deci vor fi 3 vânzători.
Nu are relevanță ca bunica era singura in contract. Orice bun cumparat in timpul căsătoriei este bun comun. Scrie și în contract acest aspect.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)