avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pamant si imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pamant si imobil

buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne creasca din casnicia lor au fost 2 copii eu si sora mea la varsta de 2 ani cat aveam eu mama a murit si a ramas tata iar ani mai tarziu tatal meu sa recasatorit cu o femeie care avea deja un baiat cu altcineva si au mai facut impreuna o fata. in momentul de fata fata lor a murit la fel si ambi parinti dar acum sotul surori vitrege a zis ca el are drepturi acolo. ce este corect sa fac avand in vedere ca actele sunt p numele bunicilor mei din partea mamei.
Cel mai corect este sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicilor si a mamei.

”Sotul surorii vitrege” are dreptul la mostenire numai dupa sotia lui decedata, in calitate de sot supravietuitor. ”Sora Vitrega” il mosteneste doar pe tatal ei (adica si al dvs.) , iar el la randul lui v-a mosteni o parte destul de mica de pe urma mamei dvs. in calitate de sot supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire surori mirclau mirclau buna ziua nici nu stiu cum sa incep dar incerc in speranta ca ma veti intelege,bunicul meu din partea tatalui a primit de la parinti mostenire o casa,bunicul ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)