avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire surori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire surori

buna ziua
nici nu stiu cum sa incep dar incerc in speranta ca ma veti intelege,bunicul meu din partea tatalui a primit de la parinti mostenire o casa,bunicul s-a casatorit cu bunica si a facut un baiat(pe tata),au stat casatoriti 2ani dupa care au divortat si bunica s-a mutat si recasatorit,din aceasta casatorie au rezultat 2fete(surorile tataluimeu)
bunica a murit si nu s-a facut nici o succesiune dupa ea,tata a murit si noi am facut succesiunea la notariat unde ni s-a incredintat noua si mamei casa
acum dupa 2 ani de la succesiune surorile tatalui au deschis proces la judecatorie ca au si ele dreptul la casa,ceea ce noi nu am stiut si nici nu am crezut,acum procesul abia a inceput iar eu eram curioasa daca stie cineva,este posibil sa aiba si ele dreptul la aceasta casa?
si nu de altceva dar este o casa micuta unde sta mama cu fratele si familia acestuia,va dati seama sa mai vina 2 persoane ce ar fi acolo,dar vorba ceea "unde-i lege nu-i tocmeala" daca ma puteti ajuat cu un paspuns va multumesc din suflet
o zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:03, 10 Decembrie 2010
ar fi avut fetele drept de mostenire pe acea casuta doar daca bunica nu s-ar fi despartit de tata, ea mostenindu-l in calitate de sotie supravietuitoare, alaturi de tatal dvs., iar fetele ei ar fi mostenit acea parte care i-ar fi revenit mamei lor, adica bunicii.:)
surorile tatalui o mostenesc doar pe bunica si pe tatal lor. din ce ati scris dvs, rezulta ca acea casa ii apartinea bunicului ca bun propriu (mostenire), iar surorile vitrege ale tatalui nu mostenesc.
banuiesc ca nici bunicul nu mai e in viata din moment ce dvs ati mostenit aceasta casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)