avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post vacant
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post vacant

care este procedura pentru transformarea unui post vacant cu studii medii intr-unul cu studii superioare la serviciul de evidenta a persoanei din cadrul unei primarii, si in ce conditii poate fi ocupat prin transfer de un functionar de la o alta primarie .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:19, 11 Noiembrie 2010
nu exista o astfel de procedura. va sfatuiesc ca la anul, sa prevedeti in planul de ocupare al functiilor publice, functia publica de clasa I pe care doriti s-o ocupati prin transfer. se poate si acum transfer...dar, de pe clasa I pe clasa III, si nu cred ca va da mana.... :)
Postul se poate transforma prin hotarare a consiliului local iar apoi va puteti transfera pe baza art. 90 alin. (5) din Legea nr. 188/1999.
s-ar putea sa aveti dreptate...dar, aici intervine discutia:
legea nr. 188/1999
"Art. 107
2) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a înştiinţa, în termen de 10 zile lucrătoare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în oricare dintre următoarele situaţii:
a) intervenirea unor modificări în structura funcţiilor publice din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, ca urmare a promovării în clasă şi în grad profesional a funcţionarilor publici;
b) transformarea unei funcţii publice vacante într-o funcţie publică cu o altă denumire sau într-o funcţie publică de nivel inferior ori superior, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru autoritatea sau instituţia publică şi în fondurile bugetare anuale alocate."
Boon, si intrebarea este:
"transformarea unei funcţii publice vacante într-o funcţie publică cu o altă denumire", se refera la schimbarea denumirii functiei, nu la schimbarea clasei.
"funcţie publică de nivel inferior ori superior" se refera la gradele profesionale, in cadrul unei clase de functii publice.
coroborate cu art. 7, art.9 si art. 15 din lege...ce intelegeti dvs.? :)
Ce inteleg eu?:hm:...

Inainte de modificarea din iulie ne trebuia aviz pentru orice transformare a functiilor publice si cam 2 luni pierdute la fiecare operatie de acest gen#-o.
Dupa modificare ne trebuie aviz doar pe 107. alin. (1), in rest doar ii informam de modificare.
Drept consecinta,prin "transformarea unei funcţii publice vacante într-o funcţie publică cu o altă denumire sau într-o funcţie publică de nivel inferior ori superior" inteleg transformarea unei functii de referent, clasa III, gradul x in inspector, clasa I, gradul y;) sau chiar transformarea unei functii de executie in functie de conducere sau viceversa - singura restrictie este sa ma incadrez in numarul de functii publice aprobate, ceea ce si fac pentru ca doar transform functia publica respectiva, si nu infiintez alta...:hammer:

Prin "nivel" inteleg si clasa si atributiile (gradul il stabilesc in functie de vechimea in specialitate considerata necesara).

ART. 9
Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

ART. 10
(1) După nivelul atribuţiilor titularului funcţiei publice, funcţiile publice se împart în trei categorii după cum urmează:
a) funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici;
b) funcţii publice corespunzătoare categoriei funcţionarilor publici de conducere;
c) funcţii publice corespunzătoare categoriei funcţionarilor publici de execuţie.
(2) Funcţionarii publici numiţi în funcţiile publice din clasele a II-a şi a III-a pot ocupa numai funcţii publice de execuţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici oanaepreda oanaepreda Intr-un articol aparut prin luna februarie 2006, pe AVOCATNET, d-na/d-ra Ana Cioriciu dezbatea problema promovarii in grad, a functionarilor publici, ca ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)