Stiu ca nu se acorda spor de dispozitiv in primarii, dar numai acelora care nu il aveau in dec 2009.
Dar cum nu am nimic de pierdut, am de gand sa merg pe urmatoarea cale:Atat timp cat exista articol de lege care spune ca avem aceleasi conditii de incadrare (fiind vorba de personalul angajat al serviciilor de urgenta voluntare si nu de cei ce semneaza contracte de voluntariat), atat timp cat esti obligat, indiferent de ora sau zi sa indeplinesti obligatiile de serviciu, atat timp cat esti, permanent, la dispozitia angajatorului, esti in dispozitiv. Sau notiunea de dispozitiv are o alta definitie?Daca am obligatiile, de ce nu am si drepturile aferente? Pentru ca nu vorbim de un functionar care nu iese din birou toata ziua, ci de un angajat a carui activitate este diferita de a celorlati colegi, care au program clar 7.00-16.00, cinci zile pe saptamana, pe cand eu oricand este nevoie. Asta referitor la sporul de dispozitiv.
Referitor la sporul de conditii grele:
O interventie in cazuri de urgenta pp. interventii la incendii, la inundatii, alunecari de teren, accidente, la care, prima interventie, sunt obligat a o asigura, prin fisa postului, coordonand, mai departe interventia. Or, acolo nu stai pe margine si admiri nenorocirea ci iti bagi capul acolo, incercand sa mai salvezi ce se poate. Inca odata, specific ca este vorba de Seful SVSU, care este persoana angajata si nu de un voluntar, care daca poate sa ramana mai in spate, eu nu, trebuie sa intru intr-o casa incendiata sa ma asigur ca nu exista persoane ce pot fi salvate inauntru, sa intrerup alimentarea cu energie electrica etc..., si asta indiferent de conditiile atmosferice, indiferent de zi sau noapte.
Si astea pentru salariul minim plus sporul de vechime.
Ce spuneti, am dreptul sau nu la cele solicitate? Faceti comparatie intre cei ce primesc aceste sporuri ( si sunt n cazuri) si cele prezentate de mine si cred ca imi veti da dreptate. La Prestatii Sociale mi s-a spus ca intradevar, am dreptul la aceste sporuri, ca alti colegi le au inca de la angajare, dar deoarece eu nu le-am avut in decembrie 2009, nu imi pot fi acordate decat in baza unei hot.jud.
Asta incerc sa fac. Daca exista colegi carora li se acorda aceste drepturi, daca, conditiile de activitate te indreptatesc la ele, de ce sa nu am dreptul a le primi?
Pentru ca , inca o data , obigatiile le am.
Pe directia asta merg, si doream sa stiu la ce articole de lege sa fac referire, ce alt aspect sa abordez, cum sa imi prezint pct de vedere, ptr. ca nu imi permit un avocat, ma voi reprezenta singur avand ceva cunostinte juridice (un master in Drept), orice amanunt poate sa imi foloseasca.
Multumesc inca o data celor ce ma pot ajuta.