Buna ziua.Datorita fc.pe care o ocup, Sef SVSU, am dreptul la doua sporuri: spor de interventie 15% si spor de conditii grele 10%.Sunt sporuri ce sunt trecute in fisa postului, dar eu nu am avut cunostinta de aceasta decat de curand. In acest moment, 2010, cum trebuie sa procedez pentru a-mi fi acordate aceste sporuri, daca nu retroactiv, macar din prezent. Chiar daca trebuia sa iau parte la orice fel de interventii in situatii de urgenta, ziua sau noaptea, sambata si duminica, eu nu sunt platit decat 168 ore lunar + 15% spor vechime. Deci daca nu sunt platit, de ce sunt obligat sa asigur permanenta cand situatia o cere(coduri galbene, portocalii), si de ce trebuie sa particip la diferite interventii la diferite ore din zi sau noapte daca programul pentru care sunt platit este 7,30-15,30.
Va multumesc.
In principiu , solutia o reprezinta o actiune in instanta avand ca scop acordare retroactiva a acelor sporuri . Insa , ceva nu e in regula , in ceea ce spuneti dvs. . Cum sunt trecute sporurile in fisa de post ? pt. ca in fisa de post sunt trecute atrtibutiile si nicidecum sporurile care ar trebui sa fie trecute in contractul individual de munca . Sporurile au fost trecute in contractul individual de munca ?
Deci,am avut o interventie la un incendiu de la ora 02,00 pana la ora 10,00.La incheierea interventiei, destul de dificila, soldata si cu doi raniti de la pompieri,a venit prim-adj.inspectorului sef si in urma unei discutii in care i-am reprosat ca, desi am astfel de interventii eu nu primesc nici o compensatie asa cum ar fi normal, dumnealui a spus ca nu este normal, ca potrivit fisei postului am dreptul la aceste doua sporuri. In urma discutiilor cu alti colegi am constatat ca ei primesc aceste sporuri. Nu stiu baza legala a acestora.
Buna ziua !
Am inteles , exprimarea prim-adj. insp sef a fost eronata , e vorba de contr ind. de munca . Pai cel mai simplu ar fi sa cereti unui coleg cim sa vedeti daca e diferit de cel al dvs. . In baza p-vb de deplasare la interventie (sau cum se numeste) trebuia sa vi se acorde acest drept la fel sa si ceilalti colegi (daca e prevazut in CIM ) . Daca nu e precizat la dvs. solicitati sa modificati prin act aditional acel CIM , cu includerea acestor sporuri . S-ar putea sa fie o eroare la mijloc , una care "arde la buzunar" din pacate .
Pot fi sanctionat ?
papic
Lucrez de noapte din septembrie 2008, in decembrie 2009 am cerut sa mi se plateasca sporul de noapte, in CIM este trecut program normal de 8 ore pe zi,dupa ... (vezi toată discuția)