buna,
as vrea sa stiu daca sporul de vechime se aplica la salariul de baza si la sporurile cu caracter permanent
exemplu; Salariul de baza 850
indemniz cond 255
spor neuropsihic 221
vechime 265
sporul meuropsihic este prevazut in CCM unde scrie asa :personalulu salariat benef pt suprasolicitatre neuropsihica de un spor de 5% din salariul de baza care face parte din acesta pt fiecare treapta profesionala conf prevederilor legale si mai scrie ;SPORURILE prevazute mai sus se acorda numai pt locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza .
sincer nu stiu cum sa fac> va rog sa ma ajutati
Potrivit CCMN pe 2007-2010, sporurile salariale pot fi cuprinse in salariul de baza, astfel incat salariul de baza sa aibe ponderea cea mai mare in salariu.
La unele societati comerciale sporul de vechime este inclus in salariu. De exemplu, 800 lei in care este inclus si un spor de vechime de 10%.
La alte societati sporul de vechime este adaugat la salariu de baza, spre exemplu 800 lei salariu de baza, 10 % spor de vechime , rezulta un salariu de 880 lei.
Tot ce puteti face este sa cititi CCM la nivel de unitate (daca exista) sau R.O.I. In aceste acte poate exista vreo dispozitie la modul de aplicare al sporurilor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vechime in munca
geo123
Sunt angajata la o firma cu 5 angajati pe un post de studii superioare ( am studii superioare), cu un salariu de 1300 lei. In CCMN 2007-2010 art.41(d) se ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime
tomaioan
As dori sa stiu daca in contractul de munca la rubrica salariu este trecuta o suma doar in dreptul salariului de baza brut, iar la subpunctele referitoare la ... (vezi toată discuția)