avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mostenire

tatal meu locuieste in casa parintilor care nu mai sint in viata si plateste impozitul de mai mult 30 ani.casa nu este pe numele luiiar fratele meu a facut o hartie in care la facut pe tatal meu sa semneze cum ca casa io doneaza lui.tatal meu nu stia ce semneaza si acum sintem in tribunal.ce se poate fece.
Cel mai recent răspuns: ContSters176785 , utilizator 19:17, 11 Noiembrie 2010
Nu ati precizat pentru ce motiv sunteti in tribunal!
Probabil pentru nulitatea actului.
Stimate domn ,o donatie trebuie sa imbrace forma autentica,adica trebuie ca ambele persoane ,atat cel care doneaza cat si cel care primeste donatia sa fie prezenti in fata notarului pentru incheierea contractului de donatie in forma ceruta de lege.
In alte conditii nu putem vorbi de un contract de donatie ,inscrisul fiind nul absolut.Deci,ce faceti la Instanta ,ce actiune aveti?
da pt nulitatea actuluisi pt ca noi santem 3 frati,santem 2surori si un frate iar noi surorile avem grija de tatal nostru si el vrea sa ne dea noua casa
daca este vorba de un act de donatie, acesta nu are valaore juridica in masura in care nu s-a autentificat la notariat.
pentru donatii se cere forma autentica.
mai mult decat atat nu inteleg cum tatal dvs. nu stia ce semneaza ?? nu stie sa citeasca ??
stie sa citeasca dar el este un om in virsta si fratele meu nu ia spus despre ce e vorba.a spus tata hai si semneaza o hirtie ca am nevoie de semnatura ta.precizez faptul ca tatal meu bea foarte mult.

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Buna ContSters224492 ContSters224492 Mama mea ia facut act de donatie la sora mea pe garsoniera in care stau eu,fara ca noi sa stim .Garsoniera e pe ambi parinti .Inainte ambii parinti au zis ... (vezi toată discuția)
Succesiune irroha irroha Buna ziua .Am si eu 2 probleme. 1)Prin \'78 a murit tatal meu care avea un teren pe care a ridicat o constructie iar prima sotie a tatalui meu impreuna cu ... (vezi toată discuția)