avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna

Mama mea ia facut act de donatie la sora mea pe garsoniera in care stau eu,fara ca noi sa stim .Garsoniera e pe ambi parinti .Inainte ambii parinti au zis ca-mi lasa mie garsoniera .Tatal meu nu a semnat nimic si nici nu vrea sa ii lase ei caci intelegerea de cand sa cumparat garsoniera era sa-mi ramana mie.Maicamea zice ca ea nici nu mai stie cand a facut actele la notar .Se poate anula donatia?Acum vrea sa-mi faca mie contract de vanzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:14, 2 Octombrie 2011
Daca garsoniera era pe numele ambilor parinti ai dvs nu cred ca actul de donatie s a facut fara acordul si semnatura tatalui. Orice act de instrainare se face cu acordul proprietarilor, in cazul dvs ambii parinti.
Exista totusi un act de donatie din partea mamei care specifica ca mama mea ii doneaza partea ei surori mele.Sora mea a spus ca urma sa mearga si tatal meu la notar sa semneze.El nu a fost si nici nu e de acord cu actul respectiv.
In acest caz care imi sunt obtiunile si ce se mai poate face.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
ContSters224492, utilizator
Ce putea sa doneze? Proprietatea sotilor este in devalmasie nu pe cote parti. Cota parte a dansei ideala? Ce notar ar putea face un asemenea act?! Oricum actul nu si produce niciun effect daca in act este trecut si tatal dvs si nu a semnat! Semnarea se face in acceasi zi! Altfel actul este cel mult trecut ca un proiect.
Poate e alta forma de coproprietate, or fi cumparat inainte sa se casatoreasca. Cota parte ideala din devalmasie nu se poate dona, e prevazut in Codul familiei, dar cine se mai oboseste sa citeasca...
@grina33
Discutati cu un avocat, sa vada actele.
Maicamea a cumparat garsoniera in 2006 e trecut si tatal meu in contractul de cumparare fara sa-l treaca nu se putea cumpara, sant casatoriti si e bun cumparat in timpul casatoriei.
Abia azi am aflat ca maicamea a facut actul de donatie in anul 2008 pe numele lui soramea ,eu locuiesc in garsoniera de cand a cumparato.
Sant sigura ca tatal meu nu a semnat nimic nici nu stia de act.Soramea zicea azi ca ar fi urmat sa mearga si cu el la notar.
Sant foarte necajita si nici nu stiu ce sa fac caci nu ma asteptam la asa ceva,mai ales ca ma lasat sa si investesc o gramada de banii fara sa-mi spuna nimic.
Maicamea e si bolnava si uita unele lucruri .Ea zice ca nu-si mai aminteste cand a fost la notar.
Sper sa se mai poata face ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
ContSters224492, utilizator

Alte discuții în legătură

Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)
Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)