avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Revanzare masina in aceeasi luna - declarare la fisc ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Revanzare masina in aceeasi luna - declarare la fisc sau nu?

Buna ziua,

daca revand o masina la mai putin de 30 de zile de cand am cumparat-o mai trebuie sa o declar la admin financiara?

Daca am 30 de zile sa o declar, insa eu o vand mai repede, teoretic vorbind nu ar trebui sa o mai declar la fisc.

Asa este?
Multumesc,
Caro
Cel mai recent răspuns: carolinah , utilizator 12:17, 11 Noiembrie 2010
trebuie declarat
temei legal : norme cod fiscal
119^1. Orice persoană fizică sau persoană juridică ce a dobândit/înstrăinat dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport are obligația să depună declarația fiscală la compartimentul de specialitate al autorităților administrației publice locale în a cărui rază de competență își are domiciliul fiscal, indiferent de durata deținerii mijlocului de transport respectiv, chiar și în cazul în care, în aceeași zi, imediat după dobândire, are loc înstrăinarea acestui obiect impozabil.
Intr-adevar, conform legii trebuie sa declarati la fisc indiferent de durata detinerii
Multumesc mult.
Caro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-vanzare auto fara inregistrare la impozite radu-mihai radu-mihai Firma A vinde un autosasiu catre firma B, iar aceasta din urma il vinde mai departe catre firma C, totul derulandu-se in decurs de 5 zile. Este posibila ... (vezi toată discuția)
Informatii fiscale Johanna81 Johanna81 Buna ziua, Sunt in posesia a doua masini dintre care una cu un leasing abia terminat ,inscrisa fiscal totul in regula care o folosește un Var de al meu ... (vezi toată discuția)
As vrea sa achizitionez un autoturism mai vechi si apoi sa il ... danutza33 danutza33 E posibil sa cumpar un auto mai vechi si apoi sa il revand pentru un mic profit, fara a plati RCA si impozit pe el pana il revand? Daca platesc cele de mai sus ... (vezi toată discuția)