avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Re-vanzare auto fara inregistrare la impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Re-vanzare auto fara inregistrare la impozite

Firma A vinde un autosasiu catre firma B, iar aceasta din urma il vinde mai departe catre firma C, totul derulandu-se in decurs de 5 zile.

Este posibila finalizarea procesului fara ca firma B sa inregistreze autovehiculul la impozite?
Altfel ar trebui practic sa-l inregistreze si apoi sa-l radieze imediat, ceea ce imi pare cam inutil.

Precizez ca firma A il ia direct de la producator, si din cate am inteles pe parcursul intregului lant valoarea de facturare este aceeasi.
Nu ma intrebati de ce se complica in halul asta, e vorba de niste clauze contractuale pe care nu le cunosc.
Cel mai recent răspuns: radu-mihai , utilizator 15:19, 22 Mai 2014
Nu este posibila finalizarea tranzactiei fara ca firma B sa-si declare mijlocul auto la impozite si taxe locale. Temei legal: Codul fiscal, art 264 :
[ link extern ]

Normele metodologice de aplicare, pct 119^1 :
[ link extern ]

"119^1. Orice persoană fizică sau persoană juridică ce a dobândit/înstrăinat dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport are obligaţia să depună declaraţia fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale în a cărui rază de competenţă îşi are domiciliul fiscal, indiferent de durata deţinerii mijlocului de transport respectiv, chiar şi în cazul în care, în aceeaşi zi, imediat după dobândire, are loc înstrăinarea acestui obiect impozabil."
Am inteles, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto din evidentele fiscale ContSters287513 ContSters287513 Am vandut un auto cu act de vanzare-cumparare. Cum trebuie sa procedez sa radiez auto de la primarie sa plateasca cumparatorul impozitul pentru acesta. Unde ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Informatii fiscale Johanna81 Johanna81 Buna ziua, Sunt in posesia a doua masini dintre care una cu un leasing abia terminat ,inscrisa fiscal totul in regula care o folosește un Var de al meu ... (vezi toată discuția)