avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto din evidentele fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto din evidentele fiscale

Am vandut un auto cu act de vanzare-cumparare. Cum trebuie sa procedez sa radiez auto de la primarie sa plateasca cumparatorul impozitul pentru acesta. Unde gasesc baza legala pe care sa-mi intemeieiez solicitarea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:28, 11 Aprilie 2014
Termenul legal de finalizare formalitati tranzactionare bun mobil este de 30 de zile
Dispozitiile sunt prevazute de codul fiscal
Baza legala : Codul fiscal art.264:
"...
(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoană în cursul unui an sau este radiat din evidenţa fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publică locală, taxa asupra mijlocului de transport încetează să se mai datoreze de acea persoană începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenţa fiscală.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) sau (2), taxa asupra mijloacelor de transport se recalculează pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică acelei persoane.
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită."
[ link extern ]
si normele metodologige de aplicare:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificat fiscal vanzator DANIELA MARIN DANIELA MARIN Buna ziua. Am achizitionat la data de 02.09.2009 o masina second de la un roman cu domiciliul in Romania care la randul sau a achizitionat-o din Germania la ... (vezi toată discuția)
Achizitionare camion grigore-vasile grigore-vasile Buna ziua, am achizitionat un camion, in cat timp trebuie declarat la primarie,daca nu este inmatriculat pe numele meu ? Multumesc! (vezi toată discuția)