avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta bauturilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta bauturilor

buna,am si eu cateva nelamuriri,mapote ajuta cineva?
Sigur, insa trebuie sa le expuneti.:rolleyes:
azi ,martorii mei,care erau si ei acuzati pt msrturie mincinoasa au primit cate-o amenda de 1000 lei,si o hartie pe care scrie rechizitoriu,din cate am inteles eu,voi fi trimis in instanta,pt ca m-au gasit vinovat pt conducere sub influenta bauturilor alcolice.nu stiu cat timp dureaza pana cand voi fi instiitat sa ma prezint la instanta.este un caz mai delicat pt ca nu eu conduceam,masina era oprita pt ca nu mai avea combustibil,eu doar ma aflam in ea,impreuna cu prietenii mei,ir cel care a condus plecase sa ia motorina.un echipaj de politie a venit la noi la masina trezind-une din somn si faza cea mai proasta este ca am zis ca eu sunt sofierul.asta pt ca eram foarte beat de nu mai stiam pe ce lume traiesc.este vreo modalitate sa scap de instanta?am posibilitatea de a primi si eu o amenda?
Fiind trimis in instanta prin rechizitoriu nu exista sanse sa primiti amenda,
ci veti primi o pedeapsa cu suspendare.
aveti idee cat va fi pedeapta?asta sa intamplat in urma cu doi ani,se ia in considerare si acest timp de cand am ramas fara permis?
Peste o astfel de marturisire ( ca dvs. ati condus) ce aparare mai poate fi gasita?
Nu vad decat a merge in continuare pe aceeasi atitudine de recunoastere a faptei si sa uzati de prevederile noii legi 202/2010 care va intra in vigoare in 26 noiembrie, pentru a putea sa obtineti reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3.
Pedeapsa pentru infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002 se situeaza intre un minim de 1 an si un maxim de 5 ani inchisoare.
Amenda penala nu este prevazuta ca alternativa in textul de lege.
Permisul dvs se va anula in cazul condamnarii. si un altul veti mai putea obtine dupa un an de la data ramanerii definitive a hotarii de condamnare si asta in situatia in care veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii sau una cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis suspendat ! dee_jay_adrianno dee_jay_adrianno buna ziua, ma numesc adrian si am facut o prostie cat se poate de mare si anume am condus autoturismul sub influenta bauturiilor alcoolice si anume am avut ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)