avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru incalzire

Buna!

Eu sunt studenta si stau in chirie si as dori sa solicit ajutor pt incalzire pt locuinta in care stau in chirie.
Nu inteleg de ce este necesar sa declar veniturile parintilor si bunurile aflate pe numele lor din moment ce oficial nu mai stau cu ei la locuita de domiciliu, si ajutorul de incalzire il cer pentru locuinta de resedinta? Din ordonanta eu inteleg ca trebuie sa declar veniturile si bunurile persoanelor care stau in locuinta pt care se solicita ajutorul. (art. 9 alin 1 si 2 oug 5/2003 forma actualizata).

Pana la urma in conformitate cu prevederile legale trebuie sa nu sa delcar veniturile si bunurile parintilor ?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:54, 22 Noiembrie 2010
o.u.g. mr. 105/2003
" ART. 14
(1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere, însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
(2) Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este persoana care a completat cererea, iar beneficiarul este familia sau persoana singură prevăzută la art. 9.
(3) Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este, după caz, proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauze de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani."
aveti un contract de inchiriere? :)
salut! multumesc de raspuns.

Da, am contract de inchiriere inregistrat la finante si flotand pe adresa respectiva.
Deci fiind studenta in alta localitate decat cea de domiciliu locuiesc in chirie, nu cu parintii si vreau sa cer ajutor de incalzire pt locuinta in care stau in chirie. De aceea nu inteleg de unde au scos cei de la primarie ca trebuie sa aduc copie dupa buletinul parintilor, fratilor si tuturor persoanelor care stau la adresa de domiciliu, si acte doveditoare privind veniturile si bunurile lor.
Eu am citit si ordonanta si normele metodologice si de acolo nu asta reiese. Eu inteleg ca prin membri de familie se integ toate persoanele care locuiesc in locuinta pentru care se cere ajutorul de incalzile.

Ma poate lamuri cineva daca interpretarea data de cei de la primarie e corecta si legala, sau iarasi interpreteaza legea dupa vointa lor numai ca sa nu dea respectivul ajutor si studentilor.

Multumesc anticipat!

Trebuie sa duceti documentele persoanelor cu care locuiti in casa pentru care cereti ajutor de incalzire, nu din locuinta unde aveti domiciliul pe buletin, dar nu stati. Totusi, ar fi cazul sa aveti macar resedinta stabilita la adresa unde stati cu chirie (nu pentru ajutorul de incalzire, ci pentru legalitatea sederii dvs la acea adresa).
Am stabilita resedinta (flotantul) pt locuinta in care stau in chirie. Cei de la primarie mi-au spus ca e obligatoriu sa duc actele referitoare la veniturile si bunurile tuturor persoanelor care stau la adresa de domiciliu deoarece fiind studenta, este evident ca parintii ma intretin.
Intrebarea mea ar fi referioare la faptul ca in OUG scrie ca la calculul veniturilor se iau in considerare si "veniturile din obligatia legala de intretinere", alte precizari privitoare la acest lucru nu mai gasesc nici in ordonanta nici in normele metodologice.
Oare de aceea cer cei de la primarie sa aduc actele respective? este adevarat ca parintii au obligatia sa ma intretina pana la 26 de ani daca imi continui studiile, dar ei pe ce baza calculeaza cat imi dau parintii sa ma intretina, daca nu exista o hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei alimentare? doar asa estimeaza ei?
au dreptul sa interpreteze respectiva prevedere in acest sens, avand in vedere a nu este o modificare adusa prin ordonanta din anul acesta, si anul trecut am primit ajutorul respectiv fara sa mi se ceara niciun act?

Multumesc anticipat!

buna ziua.am si eu o nelamurire in legatura cu acest ajutor deincalzirea. depus cerere pt acest ajutor in data de 31 oct.2010.in data de 15 noiembrie 2010 sotul si-a cumparat o masina autoutilitara cu motor de 1998 cm3 .acum nu stiu cum trebuie sa procedez?trebuie sa ma duc la dir.de asis.soc sa declar ca sotul si-a achizitionat aceasta masina pentru a nu mai beneficia de acest ajutor?va rog sa imi dat un raspuns pt ca nu stiu ce sa fac.daca nu merg ce se poate intampla"?

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de subventia la gaz ndaniela83 ndaniela83 de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire persoana fara venituri coryzalia coryzalia Sunt o persoana singura, fara loc de munca si nici o sursa de venituri decat un imprumut banesc lunar de la parintii mei - pensionari care domiciliaza la ... (vezi toată discuția)
Ajutoarele de caldura lili_soaca lili_soaca locuiesc in bucuresti sectorul2 impreuna cu fetita mea de 3 ani, intr-un apartament cu 3 camere mostenit de tatal meu de la parintii lui. eu si fetita avem ... (vezi toată discuția)