avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutoarele de caldura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutoarele de caldura

locuiesc in bucuresti sectorul2 impreuna cu fetita mea de 3 ani, intr-un apartament cu 3 camere mostenit de tatal meu de la parintii lui. eu si fetita avem impreuna un venit lunar de 605 lei, mi se spune de la asistenta sociala sectorul 2 ca nu pot beneficia de acest ajutor de caldura decit daca tatal meu proprietarul apartamentul prin certificat de mostenitor, imi face mie contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara.

mentionez ca tatal meu locuieste tot in bucuresti la o alta adresa fiind proprietar prin contract de cumparare de la icral, si nu beneficiaza de ajutor de caldura.

am citit cele doua OUG care reglementeaza aceste ajutoare si eu nu am vazut ca trebuie sa fac vre-un contract de inchiriere

va rog mult sa ma ajutati deoarecea trebuie sa depun aceste acte, nu inteleg de ce sa mai fac niste formalitati atita timp cit adresa mea este in acel apartament si de ce as fii obligata sa fac acel contract de inchiriere daca tatal meu ma lasa sa stau acolo pt ca nu am unde locuii ...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:39, 16 Noiembrie 2010
nu este nevoie de un contract de inchiriere,trebuie doar sa aveti domiciliu la acea adresa.
puteti face un contract la notar! si in plus sa cereti de la as. prop. o adeverinta cu numarul de persoane.
eu nu inteleg de ce legea nu se aplica lafel peste tot. in unele sectoare din bucuresti nu se solicita decit adeverinta de venit si copia actului de indentitate prin care sa faci dovada domicilui. eu am o fetita cu handicap avem un venit extrem de mic amindoua, stau in casa tatalui meu si numai eu si fetita suntem trecute la intretinere, tatal meu a mostenit acest apartament de la parintii lui, in care nu a locuit niciodata pt ca are alt domicilui in bucuresti, DAR din lipsa banilor sta la tara ca sa nu mai plateasca intretinere la bloc, si vine in bucuresti numai cind merge la dr, si EU TREBUIE SA MERG LA NOTAR, SAU SA FAC CONTRACT DE INCHIRIERE, SAU MAI STIU EU CE...
va rog sa nu va suparati pe mine dar sunt fffffffffff revoltata...
daca as avea ocazia sa plec din tara asta as face-o fara sa ma uit inapoi, si as face asta pt fetita me
Conform OUG 5/2003, actualizata, titularul ajutorului de incalzire este proprietarul locuintei/titularul contractului de inchiriere/al altui drept real asupra locuintei in cauza. Conform legii in vigoare, contractul de inchiriere trebuie inregistrat la circa financiara, deci d-na de la asistenta sociala v-a spus adevarul. Va sfatuiesc sa mergeti cu tatal la notar sa va faca un contract de comodat (care nu mai trebuie vizat de circa financiara) si astfel veti putea beneficia de ajutorul de incalzire.

Extras din OUG 5/2003, art. 14(3): Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este, după caz, proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauze de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de către proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani.
va multumesc pentru sfat, m-am gindit si eu la varianta asta dar cei de la sectorul 2 au fost f catergorici si mi-au spus ca nu este valabil decit contr de inchiriere...

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva refuzului primariei de a acorda ajutor de incalzire jondoe1 jondoe1 unde si cum se poate face contestatie impotriva primariei in cazul cand aceasta refuza a-si da acordul favorabil pe dosarul de ajutor de incalzire si i-ti da ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat[autentificare,legalizare] - ajutorul pentru incalzire jondoe1 jondoe1 am un contract de comodat pentru 2 camere care nu este legalizat la notar dar in baza acestui contract am putut sa-mi trag gaze si sa instalez o centrala,deci ... (vezi toată discuția)