avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand primesc decizia in posta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand primesc decizia in posta?

Pe data de 5 octombrie am primit decizia finala pe un proces de succesiune insa nu am primit decizia in posta ...Stiu ca decizia trebuie primita in 30 de zile insa nu stiu daca prin lege este asa sau cum? Daca acest termen este stabilit prin lege atunci cel care il incalca trebuie sa plateasca... teoretic nu ? As vrea sa stiu daca este asa si ce sanse as avea daca as vrea sa dau in judecata statul. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Paun Mihaela , Avocat 08:07, 11 Noiembrie 2010
legal, ar trebui sa primiti acasa hotarirea motivata, in termen de 30 zile. tinind cond de incarcarea instantelor cu dosare acest termen poate fi depasit. depasirea tine de unul sau mai multe motive obiective si, actionare in judecata a statului pentru acest lucru este sortita esecului.
Buna ziua!
Trebuie lamurit mai intai ce intelegeti dvs. prin "am primit decizia finala"!
Va referiti la pronuntarea deciziei sau la redactarea acesteia?
Daca hotararea judecatoreasca este redactata ,puteti depune la judecatorie o cerere ca aceasta sa va fie comunicata.
Termenul de 30 de zile prevazut de Codul de procedura civila rareori este respectat din cauza aglomerarii instantelor cu dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal redactare hotarare sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, As avea si eu o intrebare: O hotarare judecatoreasca data de Curtea de Apel (Decizie), conform Codului de Procedura Civila, deci legal in cate ... (vezi toată discuția)
Dosar respins ca neintemeiat aiurelul36 aiurelul36 Buna seara ,am un proces la care la care am depus toate inscrisurile care mi-la cerut judecatorul iar acum mi-sa respins dosarul ca cerere neantemeiata,si dupa ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarire stoicapetre stoicapetre este posibil ca o redactare de hotarire de divort sa dureze 2 luni de zile?este posibil ca\" mica reforma din justitie\" de accelerare a proceselor sa ... (vezi toată discuția)