avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... REFUZUL FURNIZORULUI DE A ELIBERA DUPLICATE FACTURI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

REFUZUL FURNIZORULUI DE A ELIBERA DUPLICATE FACTURI

Buna ziua.

In urma cu ceva vreme am cumparat o cantitate de vin de la o societate comerciala.
Din nefericire dosarul contabil ce cuprindea si actele aferente acestei tranzactii s-a pierdut.
Am solicitat furnizorului sa-mi elibereye un set de duplicate iar raspunsul acestuia a fost sec : ca el nu mi-a vandut niciodata acel vin. X-(
Presupun ca nu si+a inregistrat acele facturi si acum vrea sa profite de neglijenta mea.
Precizez ca am scrisorile de trasura,notele de transport in care sunt trecute produsul si cantitatile de vin.Deasemenea si martori care sa confirme tranyactia.

Ce masuri legale as putea lua pentru a obtine acele duplicate ?
Pot sa-i deschid un proces si daca da pentru ce fapta mai precis ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:13, 12 Noiembrie 2010
Comunicati sec furnizorului ca documentele de livrare ce le aveti pot ajunge unde nu si-ar dori, adica Garda Financiara. Intr-adevar, o copie dupa factura nu este cine stie ce munca sau costuri.
Tocamai aici e problema.
Nu mai am nicio astfel de copie !!!
bogobogobogo a scris:

Precizez ca am scrisorile de trasura,notele de transport in care sunt trecute produsul si cantitatile de vin.Deasemenea si martori care sa confirme tranyactia.

Pai ati spus ca aveti documentele de livrare!

Eu ma refeream ca nu ii este greu furnizorului sa va faca o copie dupa factura ca doar nu costa timp si bani.

Daca acesta nu vrea, inaintati GF documentele de transport pe care le aveti, si informati GF ca probabil furnizorul nu tine contabilitatea corect, intru-cat pretinde ca nu a emis o factura.
in foaia de transport trebuia sa aveti inscris si nr. facurii.
sesizati garda financiara
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr Adeee3 Adeee3 Buna ziua! Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de ... (vezi toată discuția)
Cerere probatiune contraexpertiza contabila bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Intr-un procesc in care sunt acuzat de evaziune fiscala am solicitat o expertiza contabila ce mi-a si fost aprobata .Problema este ca la ... (vezi toată discuția)
Documente tva??? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI care sunt documentele care stau la baza inregistrarilor in jurnalul de TVA? se poate inregistra orice document care are rubrica de tva pe el? multumesc! (vezi toată discuția)