avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi la nasterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi la nasterea copilului

buna ziua!sunt viitoare mamica.nu detin carte de munca,sunt in intretinerea sotului!vreau sa stiu de drepturi materiale va avea la nastere copilul meu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:32, 15 Noiembrie 2010
Alocatia de stat pentru copii.
Alocatia de stat este de 200 lei/luna pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 2 ani si 42 lei/luna pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani.

In ceea ce priveste acordarea trusoului pentru nou-nascuti in cuantum de 150 lei si a alocatiei pentru nou-nascuti in cuantum de 230 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 118/2010, aceste ajutoare nu se mai acorda pentru copiii nascuti dupa data de 2 iulie 2010.
Sotul dumneavoastra poate beneficia , timp de 2 ani , de indemnizatia de paternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie nou-nascut mateimatei mateimatei Cat este alocatia pentru un nou-nascut si in cat timp se acorda? (vezi toată discuția)
Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)
Se mai acorda alocaþia pentru nou-nãscut (230 lei) si contravaloare trusoului (150 lei) de catre stat? ContSters126583 ContSters126583 Se mai acorda alocaţia pentru nou-născut (230 lei) si contravaloare trusoului (150 lei) de catre stat? Precum si stimulentului lunar pentru creşterea şi ... (vezi toată discuția)