avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Facturi neachitate datorita furnizorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Facturi neachitate datorita furnizorului

Bine v-am regasit,

Am o problema si as vrea sa stiu cum o pot rezolva. Acum 6 luni am schimbat furnizorul de internet. Deoarece reteaua de cartier a fost preluata de un gigant. Aditional am achizitionat si serviciul de telefonie. In aceste luni , facturile nu au venit, am mers luna de luna la caserie si am achitat suma care mi-sa spus. Ca sa ma trezesc acum ca am de plata 200 ron suma restanta. Am fost sa cer explcatii si mi-sa raspuns ca eu nu am achitat decat telefonul. Pentru internet nu a fost emisa factura pana luna aceasta. Si sa merg in audienta la departamentul facturare sa vad ce sa intamplat. Culmea ironiei este ca trecerea de pe vechea retea pe cea noua au facut-o deabia luna trecuta. Pana atunci am functionat pe vechea retea.
Nu vreau sa achit factura. Nu este vina mea ca ei nu au emis facturile. Ma pot obliga? Pot rezilia contractul cu ei?

Multumesc tuturor care ma vor ajuta cu un sfat sa rezolv problema

O zi faina,

Chyp
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:15, 12 Noiembrie 2010
Daca suma de plata reprezinta doar contravaloarea serviciilor primite, atunci aveti obligatia de plata, chiar daca factura a fost emisa mai tarziu. Ati beneficiat de servicii, trebuie sa le platiti.
Penalitatile nu aveti obligatia sa le platiti, intru-cat nu din vina d-voastra nu ati platit.
De reziliat nu puteti rezilia decat cu preaviz, sau daca contractul este pe termen puteti rezilia dar cu incetarea contractului la expirarea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie de catre societatea de cablu d4m4g3 d4m4g3 Buna ziua! Acesta este primul meu post in acest forum si imi doresc sa fie un inceput bun. Am o problema, sau mai multe: 1. Am fost abonat la internet al ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu o companie de telefonie cristi_tnt cristi_tnt Va spun o poveste,sper sa va minunati si poate sa-mi dati o idee ca eu mai stiu ce sa fac: In 2000 ma duc la RCS sa ma abonez fiind singura retea din ... (vezi toată discuția)
Contracte ganya ganya Acum unsprezece ani am semnat un contract cu o societate de furnizare a apei, facand in acelasi timp si un contract cu ei si pentru separatia de restul ... (vezi toată discuția)