Buna ziua!Am si eu o mare problema,si nu stiu cum sa o rezolv.am mare nevoie de sfaturi de specialitate.Fiica mea in varsta de 20ani,a deveni patronul unei societati comerciale ,cu 50%din actiuni anul trecut,datorita prietenului ei ,care are si el are o firma in aceleasi conditii, pe motiv ca nu vrea sa se certe cu asociatul lui,a facut actele firmei pe numele fiicei mele si pe numelele unui alt baiat la fel de ignorant.Cand au luat firma ,aceasta avea deja datorii la stat de 5000lei.Unul dintre cei doi asociati,de la care au cumparat, a plecat in stainatate,iar celalalt este in tara,urmand sa incaseze in rate ,partea lui de 4000euro.De firma s-a ocupat prietenul fiicei mele pana luna trecuta ,cand ei s-au certat si acesta si-a luat mana de pe firma ,lasand-o in seama fiicei mele,cu toate datoriile acumulate in aceasta perioada.In total firma are datorii in jur de 12000lei,la stat si la furnizori.In momentul in care a realizat ca firma nu merge ,nu produce nici cat macar sa faca aprovizionarea, a dat anunturi ca vinde firma ,fara succes insa.A gasit insa,un cumparator pentru utilaje,cu care a negociat un pret de 2500euro,bani cu care ar fi achitat datoriile la stat.Numai ca,fosta patroana,cea careia mai avea sa-i dea 4000 euro,avand cheile de la firma,a vandut aceste utilaje in lipsa ei si a luat banii.In momentul cand a fost cumparata firma ,toate negocierile au avut loc intre prietenul fiicei mele si fostii patroni,fara a exista ceva scris intre acestia,deci fosta patoana nu are nimic la mana,precum ca cineva se obliga sa-i dea cei 4000euro.In felul acesta, fiica mea,a ramas numai cu o firma plina de datorii ,fara nici o posibilitate de a rezolva cumva situatia.Ea este studenta la o facultate de drept,nu-si gaseste un servici,nu are nimic pe numele eisi este intretinuta de noi,parintii.Cu prietenul ei avea o relatie serioasa,de 2 ani,urmand sa se casatoreasca.O sperie foarte tare urmarile acestor fapte,intrucat si-a ales o astfel de profesie.Noi ,parintii,suntem niste oameni de rand,cu venituri modeste,cu o rata la banca,tocmai ptr a mari casa noastra in vederea casatoriei ei.Deci nu avem nici o posibilitate de a o scoate din rahatul asta.V-as ruga mult sa-mi spuneti daca exista o rezolvare,care ar fi aceasta si mai ales care vor fi consecintele legale ale acestor fapte.DE CE NU-MI RASPUNDE NIMENI?ASA-I CA NIMENI NU GASESTE VREO REZOLVARE?
Cel mai recent răspuns:
Albert Kurtyan , Consilier juridic
23:35, 21 Noiembrie 2010