avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actele aditionale ale contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actele aditionale ale contractului de munca

Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele aditionale ale ctr de munca semnate la ITM,la munca la depart financ mi s-a raspuns ca nu mai sunt necesare avizele la ITM.Mentionez ca nu am caarte de munca facuta,decat contr de munca.E normal in cazul asta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 11 Noiembrie 2010
Buna ziua. Cartile de munca sa inteleg ca sunt la firma, adica vi se opereaza la firma.
Daca este asa, pe actul aditonal trebuie doar stampila inspectorului de resurse umane autorizat de itm sa orereze actele. Banca va trebui sa inteleaga asta.
actele aditionale se inregistreaza la ITM. ar trebui sa aveti si carnet de munca. trebuie sa justificati cumva salariile inscrise in adeverinta de solicitare a creditului.
Daca firma plateste 0.25% comision la itm(adica are inspector resurse umane autorizat sa opereze in carnetele de munca), nu mai are obligatia de a viza la ITM actele aditionale.
Proba se poate face, in acest caz, cu copii dupa statele de plata (care sunt vizate de ITM)
Maria Dorina Tarcea a scris:

actele aditionale se inregistreaza la ITM. ar trebui sa aveti si carnet de munca. trebuie sa justificati cumva salariile inscrise in adeverinta de solicitare a creditului.


Pentru angajatorii care au aprobare pentru completare si pastrare a carnetelor de munca ,legea nu prevede obligatia de a mai depune actele aditionale la ITM
Insa unele banci cer acest lucru .. poate nu au juristi sa le explice ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl a achizitionat carnetele de munca.itm sau cine le completeaza? simonadudas simonadudas Am parcurs toti pasii legali pentru achizitionarea carnetelor de munca pentru noi angajati care nu aveau acest document.Platesc comision la ITM pentru carti de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Plata comision itm ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, O firma are aprobare din partea ITM pentru evidenta carnetelor de munca pe anul 2009, si a platit comision ITM 0.25 in fiecare luna. Problema ... (vezi toată discuția)