Buna ziua as avea si eu o intrebare,in ziua de 25/10/2010 ma aflam la 15 km de casa intre timp ma sunat tatal meu ca se simtea rau sal duc la spital"are probleme cu inima"am loat masina fratelui meu care avea numere rosi expirate din 19/10/2010 ne stiand ca numerele sunt expirate deorece ajunsesem de 2 zile in romania indreptinduma spre casa am fost oprit de catre un politist,care mia retinut permisul de conducere si mi sa intocnit dosar penal.Mi sa dat o dovada de 15 zile si a zis sa astept. CIT TIMP TREBUIA SA ASTEPT SAMI DEA VN VERDICT
intocmirea unui dosar penal presupune printre altele ca acel agent de politie sa efectueze toate actele de cercetare si sa inainteze dosarul catre procuror. In primul rand trebuie sa va cheme la sediu si sa va ia o declaratie. Ulterior, procurorul de caz pe baza probelor inaintate de catre agentul de politie va dispune in cauză, în functie de pericolul social concret. Sunt doua solutii alternative: una de scoatere de sub urmărire penala si aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ.
A doua este solutia trimiterii in judecata. In aceasta din urma situatie, trebuie sa mai aveti rabdare pentru ca dosarul se inainteaza instantei de judecata competente, care va fixa un termen de judecata iar dumneavoastra veti primi citatie pentru a va prezenta la proces.
Insa, dupa cum prezentati dumneavoastra speta, procurorul va da o solutie de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, cel mai probabil in cuantum de 1000 lei. Trebuie neaparat sa prezentati versiunea dumneavoastra procurorului de caz, aducand in sprijinul dumneavoastra eventuali martori care sa va sustina povestea.
in ceea ce priveste perioada in care veti avea o solutie, depinde de volumul de dosare repartizat pentru domnii procurori. Din cate stiu eu Parchtele noastre au foarte multe dosare si insuficient personal, asa ca trebuie sa aveti rabdare. Incercati sa contactati un avocat din zona dumneavoastra care va va exlica in detaliu si in acelasi timp, poate „apasa putin pedala de acceleratie”, in sensul rezolvarii spetei dumneavoastra mai rapid.