avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bebelus mort, caz de malpraxis si dare in judecata a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bebelus mort, caz de malpraxis si dare in judecata a spitalului Pantelimon

Buna ziua,
Am o intrebare privind un caz de malpraxix.Cumnata mea a nascut in urma cu o luna si jumatate un copil la spitalul Pantelimon.Copilul avea cordonul ombilical in jurul gatului iar mama o infectie.A lasat-o sa nasca normal, lucru care a facut copilului mult rau.In spital a mai luat o infectie ( klebsiela ) si a facut menigita, drept urmare dupa o lupta de 1 luna si 20 de zile bebelusul a murit.
Mama vrea sa dea in judecata spitalul si medicul care s-a ocupat de sarcina si nastere, si sa ceara daune foarte mari.
Credeti care cum sa castige si cine stabileste cuamtumul daunelor?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:08, 11 Noiembrie 2010
Da, daca decesul copilului s-a datorat din culpa medicilor sigur va avea castig! Din pacate astfel de cauze dureaza destul de mult si sunt foarte complexe! Cel mai bine ar fi sa isi puna avocat care sa se ocupe de speta!
Pentru a va informa suplimentar, consultati Legea 95/2006 si veti gasi aspecte referitoare la malpraxis.
In principiu puteti face o plangere catre Directia de Sanatate, se va infiinta o comisie de cercetare a cazului, se vor face expertize si se va da o decizie! Procedura in fata comisiei nu va ingradeste accesul la dreptul comun (plangere penala, etc).
Mult succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Vrea sa puna avocat , cei de la Grigore Alexandrescu, unde a fost transferat copilul, i-au sfatuit ca daca vor sa dea in judecata spitalul sa faca autopsie pt a avea probe la dosar, deci cred ca vor avea si dovezi.
Cat ar putea dura un astfel de proces si care ar fii daunele?
Eu am un astfel de caz in prezent care dureaza din pacate de trei ani! Important este sa se obtina probele la timp si sa se depuna diligentele necesare pentru ca in final sa se poata obtine un rezultat bun.
Din pacate drumul este destul de lung si anevoios... dumneavoastra decideti!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Va multumesc mult pt raspunsuri.
mama copilului are toate sansele sa castige daca da in judecata medicul. sa faca o plangere la colegiul medicilor si sa-si angajeze un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultate autopsie catalinamanda catalinamanda In cat timp se elibereaza rezultatul autopsiei unui bebelus?Au trecut 2 luni de la autopsie iar astazi cand am fost sa iau rezultatul am fost pusa sa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac mitoiu mitoiu Buna seara, Va consult intro problema : Pentru o cerere de ridicare a unor restrictii de circulatie in strainatate, instituita de DNA, cate cai de atac sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs in penal taticu100 taticu100 Buna seara! La un recurs - pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului - pot trimite prin posta motivarea recursului, dovezi si o cerere de judecare ... (vezi toată discuția)