In urma unei plangeri penale au fost audiate persoanele propuse de martor .
La dosarul Parchetului apare referatul Politiei cu propunerea de NUP inainte de a fii audiat reclamantul .
Cu toate astea in ziua in care a fosst data rezolutia Parchetului a fost audiat si reclamantul , dar referatul Politiei are o data anterioara audierii si fusese deja depus dosarul la Parchet !
..Este normal asa ceva ?..indiferent de ce au declarat martorii !?
Pai daca a fost audiat de procuror care mai este problema!? Solutia de neancepere a aurmaririi o dispune procurorul, iar tot el conduce/supravegheaza u.p., iar in aceste conditii procedura este corecta.
Este corect intrucat poltia face doar propunere procedurala , procurorul fiind cel in masura sa o admita sau sa o respinga si sa dispuna masura legala . In cazul dvs , procurorul probabil a vrut sa se asigure ca a fost lamurita cauza sub toate aspectele , inainte de a dispune o masura .
..da , nu am fost eu destul de explicit . Audierea reclamantului a fost facuta de catre politist ,nu de catre procuror !
Cu toate astea el deja trimisese ..referatul !
In primul rand reclamantul (partea vatamata ) este cel care a depus plangerea ... nu ati precizat ptr ce infractiune .
In al doilea rand , probabil reclamantul a fost chemat ptr a se vedea daca isi mentine declaratiile facute anterior , retrage plangerea sau nu ( daca legea ofera aceasta posibilitate ) . Procurorul poate sa fi emis o nota in acest sens . Eu doar emit niste supozitii in lipsa unor date concrete .
Oricum , dispunandu-se o masura in dosar , dvs , daca sunteti parte interesata in dosar , puteti studia dosarul si puteti execita caile de atac impotriva ordonantei/rezolutiei procurorului .
..nu cred ca-i relevanta ..infractiunea pentru care s-a facut plangerea !
..este vorba de procedura !..si cred ca intelegeti ce zic !
Referitor la plangerea impotriva rezolutiei , asta stiu , ridicasem o intrebare doar referitoare la procedura in care se de o rezolutie si se face un referat inainte de a se audia reclamantul !
Proces penal
noisette
buna seara! am saptamana viitoare un proces in care trebuie sa apar un domn impotriva caruia s-a facut in instanta o plangere impotriva rezolutiei procurorului ... (vezi toată discuția)