buna seara.
este vb de rechemare din CO. Codul muncii prevede acest lucru, pentru cazuri exceptionale, dar daca salariatul nu intelege sa revina si continua CO-ul.
Concediul de odihna poate fi intrerupt:
• la cererea salariatului, pentru motive obiective;
• la cererea patronului, in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca
In al doilea caz, angajatorul va fi obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, ocazionate de revenirea la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Legea nu prevede acordul salariatului cu privire la rechemarea din CO, astfel incat consider ca se poate demara procedura cercetarii prealabile disciplinare in cazul in care salariatul refuza sa revina din CO.
este foarte corect
• la cererea patronului, in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca
Angajatorul va fi obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, ocazionate de revenirea la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Sarcina cade in grija angajatorului -forta majora si interese urgente care tin de persoana angajatorului.
Daca aceste doua cazuri nu exista eu zic ca suntem in situatia unui abuz.
Si mai este ceva : salariatul revine, cine stabileste prejudiciul suferit de angajat
Concediu de odihna
noitoti12
Lucrez la o firma la care am fost informati ca in lunile august si septembrie nu se acorda concedii de odihna si cererile pe care le-am depus pentru lunile ... (vezi toată discuția)