avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO

buna seara.
este vb de rechemare din CO. Codul muncii prevede acest lucru, pentru cazuri exceptionale, dar daca salariatul nu intelege sa revina si continua CO-ul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 11 Noiembrie 2010
Concediul de odihna poate fi intrerupt:
• la cererea salariatului, pentru motive obiective;
• la cererea patronului, in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca
In al doilea caz, angajatorul va fi obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, ocazionate de revenirea la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.

Legea nu prevede acordul salariatului cu privire la rechemarea din CO, astfel incat consider ca se poate demara procedura cercetarii prealabile disciplinare in cazul in care salariatul refuza sa revina din CO.

este foarte corect
• la cererea patronului, in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca
Angajatorul va fi obligat sa suporte toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, ocazionate de revenirea la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Sarcina cade in grija angajatorului -forta majora si interese urgente care tin de persoana angajatorului.
Daca aceste doua cazuri nu exista eu zic ca suntem in situatia unui abuz.
Si mai este ceva : salariatul revine, cine stabileste prejudiciul suferit de angajat
Daca nu exista aceste situatii , atunci se poate considera un abuz .. prejudiciul il stabileste salariatul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna noitoti12 noitoti12 Lucrez la o firma la care am fost informati ca in lunile august si septembrie nu se acorda concedii de odihna si cererile pe care le-am depus pentru lunile ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile ... ioneliya38 ioneliya38 Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile la serviciu. Cum se plătesc zilele? Pierd zilele de concediu? Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)