avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea indeplinirii obligatiilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea indeplinirii obligatiilor

Buna ziua. Ma aflu in situatia de a fi comandat o usa scumpa pentru apartament de la o firma. Factura s-a incheiat intre firma mea si firma care livreaza aceste usi. Suma s-a achitat in data de 3.09.2010. Tipul care e patronul firmei s-a prezentat prompt la domiciliul meu pentru a intra in posesia banilor, el a facut si masuratorile. Ni s-a oferit o reducere la achitarea sumei integrale, am acceptat si am ca si unic document al comenzii facute factura fiscala. Firma aceasta are magazine de prezentare in mai multe orase. Patronul firmei a afirmat ca usa va sosi in maximum 6-7 saptamani. Cand s-a implinit acest termen l-am contactat telefonic si m-a tot amanat cu aducerea usii motivand ca este la nunta sau in alt oras sau ca are probleme cu Garda Financiara. Usa s-a comandat din Germania. A urmat o perioada de nervi, domnul tot amanand de pe o zi pe alta si i-am spus ca voi sesiza institutiile statului daca nu-si indeplineste obligatiile. Era tot timpul foarte calm si spunea sa mai astept ca se rezolva. Prin data de 29.10.2010 imi spune la telefon faptul ca fiind intr-o stare nervoasa a scapat usa si s-a spart (usa fiind din sticla securizata), ceea ce m-a facut sa presupun ca nici nu a facut comanda. M-am deplasat si la sediul magazinului din orasul meu si am solicitat sa mi se arate usa sparta. Vanzatorul nu a putut face acest lucru, el nestiind absolut nimic. Am solicitat apoi tot telefonic restituirea sumei (patronul neputand fii gasit in persoana, doar telefonic). Am fost amanat din nou de pe o zi pe alta. Am reclamat la politie, ei au spus ca nu e de competenta lor litigiul intre 2 firme. Se pare ca patronul firmei mereu incerca sa castige timp.
Intrebarea mea este ce sanse am in justitie sa recuperez banii, care ar fi calea cea mai optima (cu avocat sau fara) si cat ar dura un asemenea proces ?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 02:09, 17 Noiembrie 2010
Din cate am inteles de la altii trecuti prin asa ceva, doar cu factura procesul poate dura mai mult si neavand la indemana un contract solid cu specificarea termenului de livrare al produsului sansele sunt mai mici. Pana la urma cel care tot ma amana de pe o zi pe alta poate raspunde penal sau nu? A fost chemat la politie si pe un ton relaxat le-a spus ca problemele de genul acesta se rezolva in instanta. Am si cateva inregistrari telefonice cu acest om in care tot promite returnarea banilor. Nu stiu in ce fel ma pot ajuta aceste probe.
Nu este o cauza de natura penala, asa ca nu veti primi raspunsuri aici. In functie de valoarea usii, puteti deschide o actiune prin care sa obligati firma sa v-o livreze (nu banii ii cereti). Fiind PJ, nu puteti sesiza nici protectia consumatorului, doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu intre 2 firme cu amanarea indeplinirii unor obligatii BogdanP BogdanP Buna ziua. Ma aflu in situatia de a fi comandat o usa scumpa pentru apartament de la o firma. Factura s-a incheiat intre firma mea si firma care livreaza ... (vezi toată discuția)
Comanda mobila Ovidiu_Ilie Ovidiu_Ilie In luna ianuarie am facut comanda de la un magazin din orasul meu care e partener al unei importante fabrici de mobila. Am achitat 30% din valoarea mobilei ... (vezi toată discuția)
Nerespectare comanda adamacasoi adamacasoi Buna seara! Am rugamintea sa ma invatati pasii care sunt de urmat in solutionarea problemei mele. Am facut o comanda de 4 usi (interior/exterior) care urmau ... (vezi toată discuția)