avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pe motiv de restringere activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pe motiv de restringere activitate

va rog frumos sa ma ajuta-ti caci eu nu sunt de specialitate.Lucrea la o firma care vrea sa concedieze anumite persoane, seful vrea pe motiv de restringere de activitate.Care sunt pasii care tb. urmati, am citit si eu pe net caci seful tb sa faca un referat in care sa spuna motivul concedierilor, preavizul etc, care tb depus la ITM dar nu stiu in cit timp, de cind pot face disponibilizarile, etc,in cit timp pot reangaja alti oameni pe acelasi post, VA rog sa-mi spuneti pasii legali
De fapt ma intereseaza pasii legali in care seful poate scapa de anumiti angajati pe care nu-i agreaza.Mai sunt si alte modalitati legale decit reducere de activitate

Va rog ajutati-ma.......
Cel mai recent răspuns: RAICU GEANINA , utilizator 21:22, 11 Noiembrie 2010
Poate sa va dea afara pe motive disciplinare...Dar nu e cazul...Restrangerea de activitate este mai eleganta...Puteti beneficia de ajutorul de somaj.
Oricum, seful trebuie sa fie foarte atent. Posturile care se desfiinteaza trebuie suprimate efectiv din statul de functiuni. De asemenea, seful trebuie sa aiba competenta necesara de a lua aceasta masura ( administrator, asociat ). Reorganizarea firmei prin reducerea activitatii si desfiintarea posturilor trebuie sa fie reala si serioasa si nu un motiv de a da afara pe cineva din cauze subiective.
asta asa este dar daca este din cauza subiective eu ce pot sa fac, eu doar tb sa respect niste decezii luate de sef care este adm societatii

de aceea vreau sa ma ajutati , ce trebuie sa fac ca sa fie totul legal si corect ca sa nu am probleme cu ITM ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari legale liniuta liniuta O societate este vanduta ,noul proprietar schimba denumirea firmei, face reduceri din vechii angajati si pe posturile lor face noi angajari ,pot face ceva cei ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare politia comunitara laryssa laryssa Buna ziua, As dorii cateva raspunsuri de la cei care se pricep la asa ceva. Dupa cum stiti suntem in perioada disponibilizarilor. Problema nu este ... (vezi toată discuția)
Presiuni "preaviz" Corina_FG Corina_FG Lucrez la un magazin al unei firme de produse din carne. In orasul meu, sunt doua magazine, cel la care nu lucrez se va inchide. Seful direct mi-a cerut sa-mi ... (vezi toată discuția)