avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cheltuieli de judecata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cheltuieli de judecata in insolventa

Buna ziua! Cum se recupereaza cheltuielile de judecata in insolventa? Trebuie cerute prin cererea de admitere a acreantei? Se mai pot cere dupa afisarea tabelului preliminar? Se poate face o cerere pe care sa o depun la termenul de judecata urmator?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 00:51, 18 Noiembrie 2010
Buna seara .
Cheltuieli de judecata efectuate de catre cine ?
In general situatia cheltuielilor de judecata este tratata de Codul de procedura civila .
Marius Bote .
solicitati in declaratia de creanta includerea tx judiciare de timbru si timbrul judiciar adica 120,3 lei.
Problema spinoasa e cu onorariul de avocat, daca e in limita bunului simt practicianul o include si trece si aceasta creanta in tabel, dar daca te duci cu o chitanta si factura halucinanta, s-ar putea ca practicianul sa iti dea flit si sa faci contestatie impotriva cuantumului creantei cu care ai fost inscris.
un alt aspect de care trebuie sa tii seama de in ce faza a procedurii te gasesti, ptr. ca daca debitoarea sau adm.judiciar propune un plan de reorganizare care pana la urma reuseste, poti depune chitanta spre sfarsitul reorganizarii si in sentinta de inchidere a procedurii vei fi prins si cu onorariul de avocat.
Io zic sa depui chitanta/factura de onorariu pana la urmatorul termen si ii trimiti o copie si practicianului. vezi cum reactioneaza si pe urma revii pe forum si vedem cum o rezolvam.
Succes
Din pacate nu am inclus in declaratia de creanta cheltuielile de judecata. Voiam sa cer doar taxa, cei 120,30 lei. Nu onorariu. Mai pot face o cerere de "completare a declaratiei de creanta" cu cheltuilelile de judecata dupa ce a trecut termenul de depunere a decl de creanta si lichidatorul a intocmit tabelul preliminar? Si sa o intemeiez pe art. 149 din L. insolventei raportat la 274 c.proc.civ.? Si daca este posibil, puteti sa-mi schitati un model, care sa aiba ceva sanse de reusita?
Multe multumiri
Daca soc a intrat in insolventa prin procedura simplificata adica faliment atunci cererea dvs este tardiva
Daca soc a intrat in insolventa prin procedura generala va puteti inscrie in tabelul suplimentar de creante
adrian stoica a scris:

Daca soc a intrat in insolventa prin procedura simplificata adica faliment atunci cererea dvs este tardiva
Daca soc a intrat in insolventa prin procedura generala va puteti inscrie in tabelul suplimentar de creante

Va multumesc! Sper ca am inteles bine: voi astepta intrarea in faliment, apoi voi face o cerere numai pentru cheltuielile de judecata (chitanta se afla la dosar). Dupa ce se intra in faliment lichidatorul trebuie sa notifice din nou creditorii? Se va da un nou termen pentru inscriere in tabelul suplimentar?

Alte discuții în legătură

Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante MIXAM MIXAM Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca ... (vezi toată discuția)
Este instituită plata unei taxe judiciare sau altă taxa, pentru publicarea de cereri în buletinul procedurilor de insolvență ? viktorV viktorV Publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență, a cererii numită „CONTESTAŢIE ÎMPOTRIVA TABELULUI PRELIMINAR/SUPLIMENTAR AL CREANŢELOR!”, ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii simplificate a insolventei Cristian Cosma Cristian Cosma Impotriva societatii comerciale a unei persoane foarte apropiate mie s-a deschis procedura simplificata a insolventei de catre Tribunalul Caras-Severin. Chiar ... (vezi toată discuția)