Salut
Am si eu o mare problema cu stabilirea cotelor de intretinere. Am un apartament de trei camere in care locuim 5 persoane, apartament situat pe o scara care are un apometru pentru apa calda dar nu are montat apometru pentru apa rece, acesta fiind numai la tot blocul (trei scari). In urma cu ceva timp majoritatea vecinilor si-au pus apometre pentru apa calda si rece, desi nu avem apometru la scara pe apa rece. In decembrie am avut surpriza sa constat ca administratorul a scazut din consumul (aproximativ,cred eu) de apa rece cotele citite pe contoarele vecinilor si dupa aceea TOT ce a ramas mi-a trecut mie, cu explicatia ca asa sunt cotele.... acelasi lucru s-a intimplat si cu apa calda, din totalul facturii a scazut consumul contorizat si ce a ramas mi-a trecut mie.... ce vroiam sa intreb...care sint caile de atac al modului de calcul al cotelor de intretinere ( cu toti pasii) si daca exista vreo cota maxima ce se poate repartiza unui apartament necontorizat ? multumesc
IN Monitorul Oficial, au aparut Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
În lipsa contoarelor de înregistrare a consumului de apă la branşament, repartizarea consumului se face potrivit normelor legale pe bază de baremuri pe fiecare tip de consumator în parte.
Potrivit art.39 din Norme, (1) Cheltuielile pe consumuri individuale reprezintă, cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece şi canalizare; apă caldă menajeră; energia termică, combustibilul şi apa rece pentru prepararea apei calde; gaze naturale; încălzirea apartamentului sau spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.
(2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizează funcţie de indexul contoarelor individuale sau funcţie de alte criterii în baza cărora se pot individualiza consumurile.
In conditiile in care considerati ca nu vi s-a calculat corect cotele de intretinere, va puteti adresa :
1. comisiei de cenzori sau 2. Primariei de care apartineti