avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stabilire cote intretinere apartamente necontorizate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stabilire cote intretinere apartamente necontorizate

Salut
Am si eu o mare problema cu stabilirea cotelor de intretinere. Am un apartament de trei camere in care locuim 5 persoane, apartament situat pe o scara care are un apometru pentru apa calda dar nu are montat apometru pentru apa rece, acesta fiind numai la tot blocul (trei scari). In urma cu ceva timp majoritatea vecinilor si-au pus apometre pentru apa calda si rece, desi nu avem apometru la scara pe apa rece. In decembrie am avut surpriza sa constat ca administratorul a scazut din consumul (aproximativ,cred eu) de apa rece cotele citite pe contoarele vecinilor si dupa aceea TOT ce a ramas mi-a trecut mie, cu explicatia ca asa sunt cotele.... acelasi lucru s-a intimplat si cu apa calda, din totalul facturii a scazut consumul contorizat si ce a ramas mi-a trecut mie.... ce vroiam sa intreb...care sint caile de atac al modului de calcul al cotelor de intretinere ( cu toti pasii) si daca exista vreo cota maxima ce se poate repartiza unui apartament necontorizat ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 17 Februarie 2008
IN Monitorul Oficial, au aparut Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
În lipsa contoarelor de înregistrare a consumului de apă la branşament, repartizarea consumului se face potrivit normelor legale pe bază de baremuri pe fiecare tip de consumator în parte.
Potrivit art.39 din Norme, (1) Cheltuielile pe consumuri individuale reprezintă, cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece şi canalizare; apă caldă menajeră; energia termică, combustibilul şi apa rece pentru prepararea apei calde; gaze naturale; încălzirea apartamentului sau spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.
(2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizează funcţie de indexul contoarelor individuale sau funcţie de alte criterii în baza cărora se pot individualiza consumurile.

In conditiile in care considerati ca nu vi s-a calculat corect cotele de intretinere, va puteti adresa :
1. comisiei de cenzori sau 2. Primariei de care apartineti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)