avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Daune autoturism facute de o firma ce anvelopeaza ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Daune autoturism facute de o firma ce anvelopeaza blocul

Incepand din toamna 2009, Asociatia de proprietari a incheiat un contract cu o firma pentru anveloparea termica a blocurilor. In urma cu cca 2 luni, mi-am gasit masina in parcare acoperita in mai multe locuri cu adeziv pentru polistiren. Atunci, cei angajati, din proprie initiativa, au "spalat-o", insistant in locurile in care a picat adezivul, astfel incat dupa terminarea operatiei,mazina a fost zgariata superficial. Atunci am vorbit cu persoana responsabila, al carei nr. de tel mi l-a dat administratorul Asociatiei de proprietari si mi-a promis ca vom merge la u spalatorie pentru polishare. Nu s-a intamplat nimic pana acum, insa a mai existat un incident asemanator pe 3 noiembrie, in urma caruia masina mi-a fost pulverizata cu stropi de vopsea picata de la inaltimea de unde lucrau aceiasi angajati ai respectivei firma.
Perimetrul respectiv nu a fost delimitat de firma in nici un fel. De asemenea nu am fost anuntat si nici nu a fost pus la vedere un anunt in care sa existe avertizarea.
Am sunat-o iar pe acea persoana, aceasta spunandu-mi ca va trimite pe cineva sa mearga cu mine pentru a spala si polisha masina. Nu s-a intamplat nimic pana astazi, iar la telefon nu mai raspunde.

Mentionez ca la ultimul incident am facut si fotografii pentru a avea o dovada, iar ultima convorbire telefonica am inregistrat-o fara stirea acelei persoane.
Exista fotografii cu toate masiile din parcate stropite, apoi fotografii in care un angajat arunca cu o galeata cu apa pe masina (nu si pe masina mea la al doilea incident) pentru a o spala.


Intrebare:
-Ce pot face legal, pentru a remedia daunele produse de aceasta firma?
Cel mai recent răspuns: rosin001 , utilizator 13:00, 13 Noiembrie 2010
cererti un deviz estimativ la un service auto, apoi faceti o adresa firmei respective in care solicitati daunele.
Revin si va spun ca am luat legatura cu reprezentantul firmei de constructii ce a produs dauna, al carui numar de telefon mi-a fost pus la dispozitie de administratorul asociatiei de proprietari din care fac parte.

Am fost la o spalatorie auto indicata de dumnealui apoi i-am adus devizul (o foaie stick cu constatarea, suma de plata, numele persoanei de contact si stampila). Este vorba de un polish profesional in valoare de 300 de lei.
Cand i-am aratat acel deviz, mi-a spus ca nu este posibil asa ceva, ca se rezolva printr-o simpla spalare, ca este vina mea ca nu mi-am spalat-o pana acum.
Mi-a spus in continuare ca este tot vina mea ca am lasat masina in parcare, in timp ce el avea lucrare acolo.
I-am raspuns ca lucrarea este inceputa de 1 an de zile si rareori a imprejmuit locul pentru a proteja pietonii si masinile de eventualele caderi accidentale de materiale.

Aceasta discutie a fost inceputa in urma cu cca 2 luni de la primul incident.

In acest timp, vazand ca sunt amanat permanent, atat la al doilea incident cat si putin inainte cu cateva zile, am inceput sa fac fotografii (am fotografii masina mea si cu masinile din toata parcarea acoperite cu stropi de vopsea, cu perimetrul neprotejat, cu schela si cu cei aflati la lucrare).
Am si trei convorbiri telefonice (cu dansul si celelalte cu doi angajati, in care sunt recunoscute incidentele) pe care le-am inregistrat fara a le cere acordul si nu stiu daca le pot folosi pentru proba intr-un eventual proces. Daca le-as fi cerut acordul, n-ar fi recunoscut nimic.

Am un apel la 112 dupa ultimul incident, in urma caruia am facut o reclamatie impotriva acestei firme. Politistul ce se afla in masina de interventie, mi-a spus ca nu pot avea castig de cauza, intrucat a trecut termenul legal de 60 de zile de la primul incident!

Persoana ce mi-a fost indicata ca reprezentant al firmei de constructii, mi-a reprosat ca nu am voie sa inregistrez fara acordul lui si ca numai serviciile speciale au dreptul sa faca asa ceva.
Aceasta persoana, din ceea ce am auzit, este si politist, Astazi i-am spus ca nu-mi pasa ca este politist. Nici nu a infirmat si nici nu a confirmat aceasta afirmatie a mea.

In final nu a luat in considerare acel deviz estimativ si a spus ca va merge doar sa spele autoturismul de acei stropi.
Apoi a spus ca nu are cum sa remedieze urmele ramase in vopsea de mai mult de 60 de zile, in urma curatirii defectoase a autoturismului de catre alpinistul utilitar angajat de firma ce o reprezinta !!!
Eventual a spus ca doar pe capota va incerca ceva. Sunt cuvintele lui.

In cazul in care vor ramane urme pe autoturism si dupa acea operatie, ce voi putea face?

Cum il pot determina sa remedieze toata dauna?

Ce posibilitate legala exista, daca nu pot prezenta pentru proba afirmatiilor mele dovezile foto si audio ce le detin, pentru a putea reface aspectul initial al autoturismului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca willyco willyco In luna decembrie 2011 am avut un accident. Am completat formularul de constatare amiabila, cand a venit inspectorul de dauna a observat pe bara din fata a ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal suspendare permis gigi_pirvu gigi_pirvu Doresc un sfat, daca se merita sa fac contestatie in urmatorul context: Primesc o invitatie de la politia rutiera sa ma prezint la sectia accidente cu toate ... (vezi toată discuția)
Masina lovita in parcare Offset Offset Buna ziua. Joi (19.06) am gasit masina lovita in parcare, atinsa in partea stanga spate (aripa si bara). Masina a fost parcata in spatele blocului cu o seara ... (vezi toată discuția)