Doresc un sfat, daca se merita sa fac contestatie in urmatorul context:
Primesc o invitatie de la politia rutiera sa ma prezint la sectia accidente cu toate actele inclusiv masina. Aflu ca sunt reclamat ca am intrat in coliziune cu un alt autoturism stationar la iesirea dintr-o parcare cu vreo trei saptamani in urma si ca nu am anuntat accidentul. L-a spalatorie mi-au atras atentia ca am o mica zgarietura si daca vreau sa o polishez. Am tras o injuratura celui care am presupus ca mi-a facut-o si am lasat-o asa. Nici prin cap nu mi-a trecut ca a fost facuta de mine! Fiind informat de detaliile din reclamatie mi-am amintit locatia si chiar situatia cand, intuneric fiind, am incercat sa ies dintr-o parcare si ca a trebuit sa ma strecor printre niste masini. Nicidecum nu am realizat si simtit cumva ca as fi atins vreo masina. Pus in fata faptelor, cu martori de partea celalata (erau cativa care reparau o masina si care chiar m-a incurcat tare la iesirea din parcare), mi-am dat seama ca lucruile chiar asa s-au intamplat. Am completat toate documentele crezand ca va fi doar o amenda si suportul reparatiei prin RCA si m-am trezit ca-mi suspenda permisul pentru 30 zile pentru ca nu am anuntat accidentul in 24 de ore. Ce sanse credeti ca sunt?
Nu prea multe.Este greu sa dovediti ca nu ati vazut cand ati avariat masina, asta presupunand existenta unui martor pe care nu-l aveti.
O sansa aveti intotdeauna...cine stie? Formulati plangerea si dovediti-o...mai mult decat sa v-o respinga ce aveti de pierdut?
av.M.Hornea
Un cunoscut a avut un incident - la iesirea dintr-un sens giratoriu a frecat o alta masina, insa "impactul" a fost insesizabil; pe masina lui nu a ramas nici o urma, practic nu si-a dat seama ca cele doua masini s-au "ciocnit"; la 4 zile dupa a fost chemat la politie in urma depunerii unei reclamatii de catre celalalt sofer, ocazie cu care politistul a constatat (dupa a doua verificare!), ca cealalta masina are o zgarietura infima. Acum este amenintat ca i se va suspenda permisul pentru neprezentarea in 48 de ore de la reclamatie (dar politistul nu l-a anuntat decat dupa 4 zile!), si este convocat sa se verifice filmarea facuta cu o camera existenta in respectivul sens giratoriu; martori nu exista, niciunul dintre ei nu au fost insotiti. Ce ar trebui sa faca? Multumesc.