avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu cantec
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu cantec

Reprezint intr-un proces de divort un barbat care este plecat in Spania la munca fara acte. Problema se pune ca singura mea justificare in instanta sunt biletele de avion iar instanta considera ca nu sunt suficiente. Ce dovezi pot aduce in instanta ca acest om este in Spania avand in vedere ca nu are nici un act acolo?
Cam greu. Parerea mea e ca nu trebuia inceput un astfel de proces.
Poti incerca cu martori, e o chestiune de fapt ca nu e in tara, dar nu garantez ca va merge. E gresit sa faci un astfel de dosar, esti parat?
Biletele de avion sunt nominale, sunt folosite?
Poti incerca sa vorbesti cu partea adversa sa te ajute... Iti poate trimite o declaratie pe proprie raspundere de acolo prin care sa arate ca e in Spania, si asta sa fie intr-o procura speciala pentru tine sau altcineva... Impuscati doi iepuri. O traduceti etc...
Dar nu garantez ca merge. Articolele din legislatie sunt de stricta interpretare si e normal ca instanta sa nu creada, odata ce e in apararea interesului partii...
In acest proces il apar pe reclamant. Am considerat atunci ca biletele fiind nominale, ar fi suficiente si procura speciala care ma imputerniceste.
A doua problema o constituie faptul ca, omul asta vrea sa nu mai stea sotia lui in apartament iar singura solutie ar fi scoaterea la vanzare a acestuia si impartirea banilor. Dar cum obtin asta, e o alta poveste.
Asta nu e asa de greu, desi nu inteleg de ce probleme lui e cine sta in apartament, daca ii da fost o sulta, ce are?
Problema este ca s-a gresit cu introducerea actiunii... Am intrebat daca biletele arata folosite? Adica se poate deduce din ele ca cineva le-a folosit dus?
Incearca si cu procura sau declaratia lui.
Sunt bilete cu care a plecat el in ianuarie. Avocatul paratei a venit la termen si a convns instanta ca nu arata clar ca el ar fi inca in spania. Cat despre casa cred ca este o problema de orgoliu, de nebbunia lui din cap, nu stiu.
Sunt bilete cu care a plecat el in ianuarie. Avocatul paratei a venit la termen si a convns instanta ca nu arata clar ca el ar fi inca in spania. Cat despre casa cred ca este o problema de orgoliu, de nebbunia lui din cap, nu stiu.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala minor sau nerespectare masuri incredintare spain spain Vreau sugestii si/sau sfaturi. Divort Spania. Custodie comuna asupra minorului. Minorul (10 ani si 3 luni) Domiciliu minorului in Spania. Intra in ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)