avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Data limita de depunere cerere amanare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Data limita de depunere cerere amanare proces

Buna ziua,

Am primit o citatie in calitate de parata dar fara sa aiba atasata cererea de chemare in judecata a reclamantului cu prezentarea motivelor.
In plus, citatia cu doar o saptamana inainte de termenul de infatisare, termen foarte scurt pentru a-mi pregati apararea.
Sunt nevoita asadar sa solicit amanarea procesului la un alt termen.

Va rog sa-mi spuneti care este data limita la care trebuie depusa cererea?
Se poate depune si se accepta direct in instanta la termenul stabilit la care ma voi prezenta personal?

Multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:06, 14 Noiembrie 2010
Cel tarziu in data in care se sustine litigiul prin cerere adresata personal in instanta sau prin faxul instantei inainte de ora de incepere a procesului
Cererea se poate depune fie pana in termenul de judecata, fie la termen cand va prezentati personal si solicitati sa va fie comunicata o copie de pe actiunea depusa.
Solicitati termen in vederea angajarii unui aparator si comunicarea copiei de pe actiune, asta pentru siguranta admiterii cererii, pentru ca am am vazut situatii cand instanta a lasat cauza la sfarsitul sedintei pentru ca paratul sa studieze motivele actiunii in sala de judecata.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Daca motivez cererea de amanare pentru angajarea unui aparator si daca la urmatorul termen nu vin cu avocat, ce se intampla?
In functie de motive si daca am argumente de a solicita respingerea actiunii poate ca nu este necesar sa angajez avocat.

Pot sa motivez cererea pentru a solicita comunicarea copiei de pe actiune si pentru a formula intampinare ?
Daca nu veniti cu aparator la urmatorul termen nu este o problema.
Da, solicitati comunicarea copiei de pe actiune pentru a depune intampinare.
Citatia trebuie sa ajunga la parat cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, deci ati primit-o in termen.
Pe citatie se mentioneaza si comunicarea unui exemplar al actiunii,iar daca aceasta mentiune exista , nu veti putea face dovada ca aceasta n-a ajuns la dvs. chiar daca in fapt asa a fost, de aceea este indicat sa solicitati concomitent si termen in vederea unui aparator.
Va multumesc.

Am verificat pe citatie. Nu este mentiunea ca s-a comunicat un exemplar al actiunii.
Inca o intrebare, va rog, la "In drept" , pe care articole si cod sa-mi intemeiez cererea daca solicit amanare pentru a angaja aparator si pentru a-mi fi comunicata copia actiunii?

Alte discuții în legătură

Citatie fara chemare in judecata EmiB EmiB Buna ziua, intampin urmatoarea problema: mi-a fost inmanata o citatie pentru ordonanta de plata fara a fi atasata si cererea de chemare in judecata cu toate ... (vezi toată discuția)
Procedura citarii ! SorinVasile SorinVasile Ziua buna ! Vineri 28.10.2011 am primit o citatie cu termen 01.11.2011, in dosar avand calitatea de parat. Actiunea este destul de stufoasa si nu am timp sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)