Am primit o citatie in calitate de parata dar fara sa aiba atasata cererea de chemare in judecata a reclamantului cu prezentarea motivelor.
In plus, citatia cu doar o saptamana inainte de termenul de infatisare, termen foarte scurt pentru a-mi pregati apararea.
Sunt nevoita asadar sa solicit amanarea procesului la un alt termen.
Va rog sa-mi spuneti care este data limita la care trebuie depusa cererea?
Se poate depune si se accepta direct in instanta la termenul stabilit la care ma voi prezenta personal?
Multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde.
Cel tarziu in data in care se sustine litigiul prin cerere adresata personal in instanta sau prin faxul instantei inainte de ora de incepere a procesului
Cererea se poate depune fie pana in termenul de judecata, fie la termen cand va prezentati personal si solicitati sa va fie comunicata o copie de pe actiunea depusa.
Solicitati termen in vederea angajarii unui aparator si comunicarea copiei de pe actiune, asta pentru siguranta admiterii cererii, pentru ca am am vazut situatii cand instanta a lasat cauza la sfarsitul sedintei pentru ca paratul sa studieze motivele actiunii in sala de judecata.
Daca motivez cererea de amanare pentru angajarea unui aparator si daca la urmatorul termen nu vin cu avocat, ce se intampla?
In functie de motive si daca am argumente de a solicita respingerea actiunii poate ca nu este necesar sa angajez avocat.
Pot sa motivez cererea pentru a solicita comunicarea copiei de pe actiune si pentru a formula intampinare ?
Daca nu veniti cu aparator la urmatorul termen nu este o problema.
Da, solicitati comunicarea copiei de pe actiune pentru a depune intampinare.
Citatia trebuie sa ajunga la parat cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, deci ati primit-o in termen.
Pe citatie se mentioneaza si comunicarea unui exemplar al actiunii,iar daca aceasta mentiune exista , nu veti putea face dovada ca aceasta n-a ajuns la dvs. chiar daca in fapt asa a fost, de aceea este indicat sa solicitati concomitent si termen in vederea unui aparator.
Am verificat pe citatie. Nu este mentiunea ca s-a comunicat un exemplar al actiunii.
Inca o intrebare, va rog, la "In drept" , pe care articole si cod sa-mi intemeiez cererea daca solicit amanare pentru a angaja aparator si pentru a-mi fi comunicata copia actiunii?