avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... conventie - contract de prestarii servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

conventie - contract de prestarii servicii

Cum se calculeaza retinerile la aceste contracte si baza legala?
Va rog
Cel mai recent răspuns: violeta.daria , utilizator 18:59, 10 Decembrie 2010
Baza legala:
- OUG 58/2010 cu modificarile aduse de OUG 82/2010 - asigurari sociale
- legea 95/2006 - sanatate
- Codul Fiscal - impozit

Pe scurt :
Impozit 16% sau 10+6
sanatate 5.5%
pensie 10.5%
somaj 0.5%.

Fara ultimele 2 contributii pentru pensionari, politisti, avocati, militari, etc si pentru cei care care sunt salariati si obtin acest tip de venituri ocazional.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
MA INTERSA MODUL DE CALCUL
ADICA DIN BRUT CASS, CAS, SI SOMAJ SI DUPA IMPOZITUL SAU TOATE CONTRIBUTIILE LA BRUT
@violeta : regulamentul de postare recomanda scrierea cu litere mici ; literele mari sunt greu de citit
Ati putea edita mesajul
Multumesc frumos
intrebam daca din brut se opresc contrib. cas, somaj, sanatate si dupa ce se scad se opreste si impozitul sau toate darile se opresc la brut ( in cazul unui juriu intr-un concurs).
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari catalinavalentina catalinavalentina Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru pfa si ctr. drept de autor alice53 alice53 revin cu aceasta intrebare: ce impozite la stat plateste cel care are un ctr. drept de autor si daca te-ai infiintat ca PFA ? am intrebat ceva persoane si am ... (vezi toată discuția)
Oug 58 hanna77 hanna77 i.p.u.r.l. intra in categoria intreprinderilor individuale?conform oug 58/2010 i.p.u.r.l. trebuie sa depuna declaratii de asigurare la cas,cass si somaj? (vezi toată discuția)