avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... taxe pentru PFA si ctr. Drept de Autor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

taxe pentru PFA si ctr. Drept de Autor

revin cu aceasta intrebare: ce impozite la stat plateste cel care are un ctr. drept de autor si daca te-ai infiintat ca PFA ?
am intrebat ceva persoane si am primit raspunsuri diferite...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:30, 13 Mai 2011
Eu unul cred ca trebuie sa se faca o diferentiere clara intre drepturile de autor / PFA. PFA-ul impozitat intr-un fel, drepturile de autor intr-un mod diferit ...
Popu a scris:

Eu unul cred ca trebuie sa se faca o diferentiere clara intre drepturile de autor / PFA. PFA-ul impozitat intr-un fel, drepturile de autor intr-un mod diferit ...

.... si care sunt aceste impozite pe care trebuie sa le plateasca fiecare...?
adica plateste CAS< CASS< SOMAJ etc....?
Drepturile de autor cred ca sunt reglementate de Ordonanta 82/2010, platitorul de venit trebuie sa retina contributiile pentru sanatate 5.5% sanatate, pensii 10.5% si somaj 0.5% din venit.

PFA-ul isi plateste singur aceste contributii, 222 RON la pensii, 5.5% din venitul NET la sanatate, 16% impozit, OPTIONAL 0.5% somaj.
multumesc.... dar imp. 16% la drept de autor il poate plati doar angajatorul sau cum se-nteleg?
multumesc mult
In cazul drepturilor de autor obligaţia declarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj, revine plătitorului de venit conform OUG nr 82/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce obligatii declarative ( declararatii catre buget) are un angajator intr-un contract de prestari servicii cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)