As dori sa stiu daca dupa decesul sotului meu unul dintre mostenitori poate deschide actiune in instanta impotriva celorlalti mostenitori pentru o succesiune partiala mai concret pentru o masina care este pe numele sotului decedat si pe care nu o putem radia chiar daca nu mai este in stare de functionare.mentionez ca o succesiune totala nu o putem face mai rapid deoarece sotul meu nu are o succesiune facuta cu fratii lui in urma decesului parintilor lui iar eu ma grabesc in legatura cu masina pentru a nu mai plati darile fiscale pentru ea.Va multumesc mult pentru raspuns!
Puteti face un certificat de mostenitor care sa cuprinda bunurile actuale ce au apartinut defunctului, urmand ca ulterior sa fie intocmit un certificat de mostenitor suplimentar pentru eventualele bunuri ce i-ar reveni din mosteniri nedeschise.
Eu cred că puteți radia mașina din evidențele fiscale și în baza unei declarații a dumneavoastră pe proprie răspundere în care să spuneți că soțul dumneavoastră este proprietar al autoturismului, mașina nu se mai află în stare de funcționare, e depozitată.... (mă gândesc că e în garajul dumneavoastră) și nu e depozitată pe domeniul public. Se poate. Nu trebuie să ajungeți în instanță pentru atâta lucru. Și faceți moștenirea când veți dori.