avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

As dori sa stiu daca dupa decesul sotului meu unul dintre mostenitori poate deschide actiune in instanta impotriva celorlalti mostenitori pentru o succesiune partiala mai concret pentru o masina care este pe numele sotului decedat si pe care nu o putem radia chiar daca nu mai este in stare de functionare.mentionez ca o succesiune totala nu o putem face mai rapid deoarece sotul meu nu are o succesiune facuta cu fratii lui in urma decesului parintilor lui iar eu ma grabesc in legatura cu masina pentru a nu mai plati darile fiscale pentru ea.Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 23:20, 12 Noiembrie 2010
Puteti face un certificat de mostenitor care sa cuprinda bunurile actuale ce au apartinut defunctului, urmand ca ulterior sa fie intocmit un certificat de mostenitor suplimentar pentru eventualele bunuri ce i-ar reveni din mosteniri nedeschise.
Eu cred că puteți radia mașina din evidențele fiscale și în baza unei declarații a dumneavoastră pe proprie răspundere în care să spuneți că soțul dumneavoastră este proprietar al autoturismului, mașina nu se mai află în stare de funcționare, e depozitată.... (mă gândesc că e în garajul dumneavoastră) și nu e depozitată pe domeniul public. Se poate. Nu trebuie să ajungeți în instanță pentru atâta lucru. Și faceți moștenirea când veți dori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si donatie Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta locuiesc cu sotul si copiii in Italia de 4 ani. socrul meu a decedat in 31.12.2010. exista 3 frati mostenitori . unul este sotul meu. ceilalti 2 traiesc in ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)