avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de incadrare in grad de invaliditate

buna ziua!
am un baiat cu certificat permanent de handicap grad 1. in urma decesului tatalui, am dorit sa ii fac pensie de urmas, si am primit de la comisie de expertiza medicala o decizie de incadrare de gradul 2 de invaliditate revizuibil la un an. as dorii sa stiu cum pot contesta aceasta decizie si daca este corecta. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:00, 12 Noiembrie 2010
Presupun ca aceasta decizie atesta faptul ca invaliditatea fiului dvs. s-a ivit inainte de a implini 16 ani (n-ati scris data nasterii lui) si ea este emisa in baza art. 66, lit. c) din Legea nr. 19/2000. Nu inteleg de ce doriti sa o contestati, in baza acestei decizii fiul dvs. va beneficia de pensie de urmas. Dar, cum doriti dvs. :wassat:

Decizia emisa de comisia de expertiza poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casa teritoriala de pensii.
Atentie! Contestatia o depuneti la comisia de expertiza medicala, care este unitate fara personalitate juridica in subordinea casei de pensii.

Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000. Contestatia trebuie sa fie insotita de orice documente medicale din care sa rezulte ca decizia comisiei de expertiza este gresita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de invaliditate stelyan stelyan buna ziua....am 44 de ani si de 18 ani sunt pensionat medical (tbc) iar de 5 ani sunt cu gradul 1 de invaliditate....recent am avut revizuirea la comisia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, recuperarea capacitatii de munca ContSters127042 ContSters127042 tatal meu a iesit la pensie in urma cu 10 ani pe caz de boala; a racit puternic la plamani si a fost suspect de TBC (desi nu e fumator si nici nu bea); s-a ... (vezi toată discuția)
Anularea pensiei de invaliditate de catre inemrcm veronica safta veronica safta am fost pensionata pe caz de boala grad3cu diagnostic ;neoplasm mamar grad3b,operat ,chimio si hormonotratat.pe data de 16-11 2010 am fost convocata la ... (vezi toată discuția)