Buna ziua!Dupa decesul tatalui meu fiind unicul mostenitor trebuie sa fac succesiunea dar sunt ceva probleme.Tatal meu a vindut in 93 un teren cu hirtie de mina in baza unei adeverinte.Am inteles ca un precontract este valabil atita timp cit exista titlu de proprietate, ori titlu a venit dupa patru ani,in97 ! Intre timp cumparatorul si-a facut casa cu acea hirtie de mina!Intrebarea mea este! Facindu-mi titlu de prop dupa certificatul de mostenitor pot sa-mi trec acest teren in proprietate?
Dacă aţi dezbătut deja succesiunea atunci faceţi acum un supliment la certificatul de moştenitor cu privire la imobilele cuprinse în titlu. Întabulaţi apoi imobilele în baza CMului apoi faceţi vânzare - cumpărare cu persoana căreia tatăl dumneavoastră i-a vândut imobilul în 1993. Cum şi-a făcut omu casă pe un teren dobândit doar cu actul acela de mână...:-/ probabil fără nici un fel de autorizaţii. Aşa va putea şi el să intre în legalitate, ca să zic aşa.
Impozit pe teren
dncl
Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas ... (vezi toată discuția)