avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Scoala Nationala de Grefieri
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Scoala Nationala de Grefieri

As dori sa stiu cat dureaza scoala de grefieri si care sunt taxele .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 12 Noiembrie 2010
Formarea initială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
- pentru grefierii cu studii superioare juridice durata cursurilor este de 6 luni si constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
- pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii durata cursurilor este de 1 an si include pregatire teoretică şi stagiu practic.

Pentru înscrierea la concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri, candidatii vor plati o taxa stabilita anual prin hotarâre a Consiliului Superior al Magistraturii, taxa ce va fi folosita pentru organizarea concursului, constând în cheltuieli de logistica, închirieri de sali de concurs si plata comisiilor de concurs.

La concursul din februarie 2010 , taxa a fost de 300 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Grefier simplu cu studii medii sau superioare? Maryonea Maryonea Buna ziua. Intentionez sa particip la un concurs pentru grefieri la Parchetul de pe langa Judecatorie din orasul meu. Conditiile de studii sunt foarte generale ... (vezi toată discuția)