avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere major in continuare studiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere major in continuare studiilor

Buna ziua.
Se poate acorda pensie de intretinere pentru major in continuarea studiilor retroactiv, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, daca tatal nu mai plateste de un an de zile nici o contributie la costurile studiilor fiului sau?
Exista parctica care sa zica ca se poate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:33, 12 Noiembrie 2010
Nu , nu se poate pentru ca majorul aflat in continuarea studiilor se considera ca se afla in nevoie de la data introducerii actiunii, astfel ca pensia se va stabili in sarcina de plata a tatalui doar de la data introducerii actiunii., daca majorul are pana in 26 de ani si face dovada continuarii studiilor.
Starea de pasivitate a majorului aflat in continuarea studiilor de a nu-si cere un drept prevazut de lege, nu poate obliga tatal in nici un fel la plata retroactiva a pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)