avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... litigii de munca- popriri pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

litigii de munca- popriri pe salariu

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca o institutie bugetara( o scoala) poate face poprire pe salariu unui angajat in baza unei instiintari facute de catre un executor bancar din cadrul Corpului executorilor bancari ai Bancpost-SA Bucuresti, mentionez faptul ca in instiintare invoca incuviintarea data de Judecatorie, prin incheierea de sedinta, dar conf.art.164, alin.1-2 din Codul Muncii, scoala n u a primit o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabil, Am fost apelati telefonic si amenintati sa facem aceasta porire , care s- stabilit in luna sept.2010.Unitatea a stabilit o poprire de 1/3 din venitul net al angajatului, in baza adresei mentionate mai sus. Nu stim daca este legala sau aveam nevoie si de o hot.jud. sau de un angajament al salariatului ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 19:57, 12 Noiembrie 2010
infiintarea popririi se face in baza unui titlu executor si a incuviintarii instantei de judecata in acest sens. solicitati documente care atesta existenta titlului executor si cel pentru validarea popririi in care se specifica suma sau procentul care urmeaza a fi retinut.
Ileana popa a scris:

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca o institutie bugetara( o scoala) poate face poprire pe salariu unui angajat in baza unei instiintari facute de catre un executor bancar din cadrul Corpului executorilor bancari ai Bancpost-SA Bucuresti, mentionez faptul ca in instiintare invoca incuviintarea data de Judecatorie, prin incheierea de sedinta, dar conf.art.164, alin.1-2 din Codul Muncii, scoala n u a primit o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabil, Am fost apelati telefonic si amenintati sa facem aceasta porire , care s- stabilit in luna sept.2010.Unitatea a stabilit o poprire de 1/3 din venitul net al angajatului, in baza adresei mentionate mai sus. Nu stim daca este legala sau aveam nevoie si de o hot.jud. sau de un angajament al salariatului ?
Va multumesc !

e legala retinerea de 1/3 din venitul net. nu e nevoie de niciun angajament al salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii banci mancipri mancipri AM FACUT CREDIT LA O BANCA . SUNT BUGETAR . NU REUSESC SA PLATESC LA TIMP RATA DAR CU ANUME INTARZIERI TOTUSI REUSESC SA PLATESC . BANCA A TRIMIS LA SERVICI O ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar robertaarmena robertaarmena Salut! De cateva luni de zile mi s-a instaurat o poprire pe salar (a treia parte din venitul net);aceasta poprire s-a facut la cererea executorului ... (vezi toată discuția)