avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Lucrez ca medic rezident pe un modul de medicina interna. Am un spital judetean care este spitalul platitor. Este primul meu an. Nu mi-am luat concediu in acest an si intentionez sa-l iau pe luna noiembrie tot, adica 20 zile cat mi s-a spus ca am dreptul. Insa de la secretariatul spitalului unde fac modulul acesta (alt spital fata de spitalul platitor), mi s-a spus de acolo ca trebuie sa semneze un inlocuitor pentru mine pe cererea de concediu. Este legal ce-mi cer ei. Sunt obligat eu sa-mi caut inlocuitor altfel nu-mi pot lua concediu de odihna? Sau pot sa ignor acest lucru ca fiind un abuz si sa-mi depun cererea. Din codul muncii am citit:
Art. 139. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihnă]
(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.

Practic ce mi se impune este o limitare, si mi se cere sa-mi caut eu inlocuitor. Intamplarea face ca eu lucrez la o sefa cu care nu vrea sa lucreze nimeni.
Cel mai recent răspuns: alex8001 , utilizator 22:46, 15 Noiembrie 2010
concediul de odihna, in sensul acordarii, nu poate fi conditionat. adresati-va cu o cerere in acest sens angajatorului specificind data inceperii efectuarii acestuia, numai in cazul in care n-a fost realizata o planificare a acordarii anterioara cererii dv.
Nu a existat planificare anterioara. Practic noi nu suntem pe post, suntem in program de studiu pe module scurte. Deci nu poate fi programat concediul de la inceputul anului. In plus mai sunt si garzile programate din decembrie, garzi neplatite pentru un rezident de anul 1 si care ar impiedica acordarea concediului pana nu se stabilesc programarile pe garzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihnă gekadox gekadox Cei de la firma la care lucrez vor să trimită în concediu de odihnă un sector întreg de angajați. Marea majoritate, printre care și eu, nu dorim sa ... (vezi toată discuția)
Mi s-a refuzat concediul desi acesta era programat impreuna cu seful direct in urma cu ceva timp. Lacu$tA Lacu$tA Anul acesta am avut dreptul la peste 30 de zile de concediu deoarece mi-au ramas de anul trecut si la noi in companie ni se reporteaza aceste zile ramase. Anul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna alexandrinapop alexandrinapop As avea si eu o nelamurire asupra concediului de odihna. Situatia sta in felul urmator : Lucrez la o firma de 1 an si pe anul acesta nu am solicitat nici o ... (vezi toată discuția)