avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare documentatie cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare documentatie cadastrala

In urma cu 2 ani parintii mei au cumparat un teren si o casa.
Proprietarul era mostenitor, avea acte de mostenire, deci ok, zic eu...
Sa facut tranzactia, schita cadastrala, si totul parea ok.
Insa vecinul ne'a dat in judecata ... a incercat pe cale penala ca am intrat pe proprietatea lui dar dosarul a fost respins de parchet (nu exista actul tulburarii in sine ... nu existau marori, gard a fost acolo de 30 de ani, etc... omul cauta galceava)
A deschis proces pe parte civila pentru anularea schitei cadastrale unde paratii au fost: vechiul proprietar, parintii mei, expertul cadastral si oficul de cadastru. Cum necum, instanta a deciz anularea schitei cadastrale (pe motiv ca expertul cadastral ar fi recunoscut ca a gresit cand a masurat ..). A fost bun de plata 300 de ron (chelt. de judecata). Expertul cadastral a zis ca plateste si ca nu face recurs ...

Acum ce este de facut ?
Se pare ca nu mai avem cadastru la teren ... trebuie facut altul ? Recurs ? Era posibila anularea actului sau trebui doar modificat, rectificat si nu anulat ? ... Trebuie alte acte de la prmarie ? Alte masuratori ? Vre'o comisie speciala ?

Cum arata decizia curtii:

Obiect dosar: anulare act
Materia juridică: Civil
....
17/01/2008 sent,civ,nr.191.Admite acţiunea. Anulează documentaţia (schita) cadastrală cu nr.-310 întocmită de pârâta G.I. Obligă pârâta către reclamnantă la plata sumei de 301,70 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu recurs.

Am vazut actele vecinului. Sunt doi proprietari, care au acte de mostenitori ai NIMANUI. Adica acolo unde trebuia sa scrie ai cui mostenitori sunt , nu scrie nimic.
La noi spre exemplu in actul de mostenitor al fostului proprietar scrie: "Mostenitor al defunctului ..."
Proprietari sunt tatal si fata lui (notarita). Punerea in posesie a fost facuta de un primar mai vechi. La masuratori in partea de la drum a iesit ca terenul este mai mare decat in actele lor ...
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2008
byrev, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 07:13, 8 Septembrie 2008
Fara cunosterea inscrisurilor si a dosarului nu veti putea primi un raspuns... cu cap si coada.
Dupa parerea mea anularea (!!) acelei documentatii ar fi trebuit sa fie un capat de cerere subsidiar, grefat pe altceva.. o granituire, o revendicare, o ... ceva... Adica ce treaba are vecinul cu documentatia mea cadastrala, in sensul anularii ... pt ca oricum efectul de opozabilitate al incrierilor din CF e inoperant cu privire la suprafata, ca atare "durerea" (a se citi interesul) vecinului nu putea sa fie simpla anulare... (acolo instanta a admis implicit si un altceva si intrebarea e CE?).

Pe de alta parte certificatul de mostenitor nu e titlu... adica se pare ca titlu nu aveti nici dvs. nici vecinul...
Pai problema este ca astazi a fost mama la tribunal sa ceara copie de la arhiva pentru dosar in vederea studiului insa i sa spus ca nu se poate pentru ca dosarul inca nu este la arhiva si sa astepte ca trebuie sa'i vina casa o decizie de la tribunal ... a trecut peste o luna si inca nu a ajuns nimic.

El a cerut anularea cadastrului nostru pentru ca graituirea nu batea cu ce avea el in acte. Cadastrul nostru a fost facut dupa cum am primit actele de la primarie si masuratori la fata locului.

Treaba e incurcata insa pentru ca in actele mai vechi ale fostului proprietar, noi ne invecinam cu pamantul CAP-ul care dupa spusele unora ar fi fost un drum mai vechi pe unde treceau oamenii la locuri si lua apa de la o fantana care este pe terenul nostru.

Pe terenul vecinului sunt doua acte de proprietate insa in vechile acte figureza intre cei doi un al trei-lea proprietar , iar ei nu au acte pe acel teren, dupa noile acte se invecineaza direct , al treilea a disparut ...

Incurcata treaba, mai ales ca la sosea au cu 3 metri mai mult decat in actele lor ...

Ca tot venii vorba despre tribunal, tipa de la arhica (procuroare sau ce o fi) ia zis ca daca nu'i convine ce ia zis ea si nu e multumita ca nu a primit acces la dosar sa se duca in audienta la presedintele tribunalului ;) !!! ... bun, a zis ea, vreau sa merg in audienta cum procedez. I sa zis sa merga la portar sau politistul de la poarta si sa vb cu el ... etc... dar ca nu se stie daca o va primi in audienta pentru ca Presedintele Tribunalului nu are audiente ...
ASA CEVA NU AM MAI AUZIT ... Ori tribunalul Tg-Jiu are numai incompetenti ori cineva si'a bagat coada , si 90% ca tipa , posesoare a ~ juma de teren are relatii la tribunal avand unul dintre cele mai "tari" birouri notariale din oras.

O intrebare: mama nu trebuia sa primeasca din oficiu un AVOCAT ? In decusrusl procesului judecatoare aprope ca nu a lasat'o sa vb deloc. Cum vine asta ? Adica daca nu i sa dat nici avocat, nu are dreptul sa se apere singura, atunci ce fel de judecata este asta ? UNILATERALA ? ... Plus ca mama are si handicap de gradul 2 (parca) asa ca are si ea niste drepturi ... chiar atat de corupta sa fie "legea" in tribunal Tg-Jiu incat sa omita un AVOCAT din oficiu ? Din cate stiu eu trebuia sa existe asa ceva ...
Dreaq ... mie oricum nu'mi miroase a bine toata tarasenia asta ...
byrev, utilizator
Nu vad urme de tarasenie sau altceva, presedintii de tribunale au audiente cam 2 zile pe saptamana, vreo 2 ore.
Asa ca, de-aici explicatia.
Nu trebuia sa va dea avocat, dar trebuia sa va luati dv.
Cred ca si de asta ati pierdut procesul, daca ati fi aratat ca acolo era gardul de peste 30 de ani...
De asemenea, din cauza ca partile nu prea inteleg chestiunile legate de procedura si tind sa reia povestirea de zeci de ori, presedijntele instantei cenzureaza, de regula, partile. Pentru ca nu se refera la obiect.
Oamenii au drepturi, aceleasi in general, indiferent ca sunt cu handicap sau fara si indiferent ca-si amintesc gradul de handicap al mamei lor sau nu.

Ca si colega mea, nu am inteles daca exista acte de proprietate ale celor doua terenuri si care a fost obiectul cererii de chemare in judecata.
Da exista acte de proprietate si la vecini si la noi.
Pe terenul vecinilor sunt doua acte (unu pe numele tatalui si unul pe numele fiicei).
Totusi ei au aprut in comuna dupa revolutie, acolo nu a fost niciodata nimic ... se zice ca ar fi fost un drum de tara. Culmea este ca in toamna a mai venit o persoana din Craiova care a stat intr'un sat in apropiere care spus ca acolo are pamant si ca se invecineaza cu proprietarul de la care am cumparat noi pamant. Femeia a fost pe la primarie si primarul ia zis sa caute proprietarul ... care nu sta aici, el sta in oras ;) ... si uite asa am aflat ca pamantul de langa noi nu este al celor care se dau proprietari actuali ... totusi , femeia de la Craiova cand a auzit de tribunale a zis ca ea nu vrea asa ceva ... mai bine renunta !!!

Culmea e ca in actele unuia dintre propietari (tata si fiica) mai exista un al trei'lea vecin, adica ei nu se invecineaza direct ... insa nu exista nici un act care sa demonstreze ca pamantul respectiv este dobandit prin cumpare ca a avut acte de proprietate cineva ...etc...

Primaria refuza sa puna la dispozitie documentatie completa si detaliata ... asa ca nu prea stiim ce este cu pamantul vecinilor ...

Si totusi de ce nu i se da dosarul la studiu ? De ce a fost trimisa in audienta ca sa ceara acces la dosar ? Ce , e dosar de terorism sau ceva aasemantor !!!
... Do dreaq de coruptie ... am destule semnale ca exista "ajutor" supliementar de undeva ... niste interese ... terenul NU ESTE AL LOR ... daca era al lor nu ar fi aparut persoana de la Craiova sa sustina ca se invecineaza cu noi ... nu ar fi aparut un alt proprietar intre ei ... Unde este drumul ? .... de ce primarul refuza sa puna la dispozitie documetatie cu terenurile, o harta detaliata ceva ?
... nu suntem in codru ! AM vazut harti din avion facute pe timpul lui Ceausescu ... sunt sigur ca exista si pe aici asa ceva insa nu am idee de unde sa fac rost de o asemenea fotografie (facuta din avion)!
byrev, utilizator
Va duceti fara avocat in instanta si va minunati de ce ati pierdut.
Si acum ce crezi ca rezolva mama daca se duce sa studieze dosarul? Acolo trebuie sa se duca un avocat ca sa stie ce anume sa studieze si ce sa faca cu ce-a studiat, si nu unul care, iertati expresia, se uita-n dosar ca vitelu la poarta noua.

Nu e nici un secret lipsa dosarului din arhiva la acest moment, e o banalitate... Solutia o aveti din ECRIS, dar hotararea nu e redactata. Pana la momentul redactarii, dosarul sta la judecator, pentru ca el nu motiveaza din amintiri, ci cu dosarul in fata.

Am crezut ca o sa ne lamuriti daca exista acte si ne-ati scris o singura propozitie : ("pe terenul vecinilor sunt doua acte") din care n-am inteles nimic. (tocmai ce v-am spus ca certificatele de mostenitor nu sunt acte de proprietate si dvs. mi-ati dat un raspuns cu care m-ati lamurit ...bustean. Ce acte? Titlu de proprietate pe legea 18?). In schimb ati umplut o pagina cu povesti fara sens. Exact asa a facut si mama in fata judecatorului si pe buna dreptate a cenzurat-o (a oprit-o din povestiri) pentru ca pe el nu-l interezeasa povesti de la Adam si Eva incoace, ori de la nu stiu care revolutie, ci sa i se raspunda la o intrebare: aia pe care a pus-o. Nu esti pe faza, nu stii unde bate cu intrebarea? La revedere taica. El nu e pus acolo sa te-nvete ce sa faci.

Ma doare sufletul cand vad in instanta oameni care au dreptate dar pier pe limba lor... (ca uneori e mai important sa stii si cand trebuie sa taci).

Trebuie sa va luati un avocat, macar acum in al 12-lea ceas.

Alte discuții în legătură

Primăria din comuna îmi spune la telefon că nu îmi poate ... Magie1 Magie1 Primăria din comuna îmi spune la telefon că nu îmi poate comunica vecinii cu cine mă învecinez e confidențial,au drept să îmi comunice sau deloc este ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri lazflo lazflo Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de ... (vezi toată discuția)
Poate fi respinsa la ancpi-ocpi trecerea in cf a unui cm teodosie113 teodosie113 Exista posibilitatea respingerii de inscriere in CF a unui Certificat de mostenitor din moment ce a fost perceputa taxa de inscriere si primite actele ? Care ... (vezi toată discuția)